ilgi çekmek

ali biberon
bazı sözlük yazarlarının bir numaralı yöntemlerinden biridir " ilgi çekmek ".ama her yazar " ilgi çekme " konusunda maalesef başarılı olamıyor.yani ilgi çekeyim derken sıçıp batıranlar çok.bunun önüne geçmek istemiyorum.ki insanlar iyi ve kötüyü çok net bir şekilde ayırt edebilsinler.

son zamanlarda birçok yazarın, oturup kasarak " ulan benim yaşadığım fakat herkesin yaşayabileceği bir hikâye bulup, onun üzerine uzun yazılar yazmak istiyorum " düşüncesi işi bok kokar raddesine getiriyor. hayır, bir de romani bir dille anlatmıyor mu? deli oluyorum. siz olmuyor musunuz sayın okurlar, sayın yazarlar. ya ne gerek var kasmana. biri yapıyor diye senin de mi yapman lazım. ekşi sözlük sayfasını açan her kişinin " hassiktir, ulan benim de başıma gelmişti küçükken, anaa daha dün başımdan geçti! " dediğine acayip inanıyorum. tamam, güzel bir oluşum aslında. bir nevi, sol frame’e baktığı zaman insanlar, geçmişini görebiliyor. bu ödüllendirilmesi gereken bir hadise. benim başıma birçok kez geldi. yaşadığım ve aslında kimsenin bilmediğini zannettiğim, kimsenin başına gelmez diye düşündüğüm birçok şey aslında birkaç kişinin başına da gelmiş. bu insanı mutlu ediyor.

peki, insanı mutlu etmeyen tarafı ne bu işin?

cevap : " samimiyetsizlik "

samimiyetsizlik bir yazarın başına gelebilecek en kötü şeydir. yazdığı yazılardaki samimiyetsizlik ve ilgi çekme taktiği, yazarlık sıfatını piç edebilir. ekşi sözlük’ü açtığımda birkaç yazarın bu samimiyetsiz davranışları ve yazıları ile karşılaşıyorum. o yüzden hemen, yeni güncellenen başlıklara göz gezdirmeye başlıyorum. bu samimiyetsizlik insanı o kadar boğuyor ki, sitenin sahibi olsam atacağım bu herifleri.

amacı sadece ilgi çekmekten ibaret olan bu ideolojiden yoksun insanlar, ilgi çekmek yerine başka bir şey çekmek zorunda kalsınlar inşallah! kimse okurları salak yerine koyamaz.
sweetpandemonium
ilgi çekecem diye piyasa değeri diye abuk birşeyin geçerli kılındığı ve zavallı beyin fukarası bir takım insan suretlerinin o değere ulaşma çabası ve bu durumun artık güldüremeyecek kadar acı hale gelmesi. "zevkler ve renkler tartışılmaz" cümlesinin son derece geçerli olduğu çünkü ortada tartışacak zevk ve rengin kalmadığı, herkesin piyasa boyutunda ilgi çekmek adına tek renk ve tek zevk sahibi olduğu acınasi dünyaaa...
cunta
yapmaya çalışanın, aynanın karşısına geçerek aynadaki görüntüsünün kendisine bakıp saçını düzeltmesi için yansıtıcı olmaya çalışmasının, onu gerçekten tanıyanları şaşırtmayacağı eylem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol