80630 ve deviantart tripleri

ali biberon
türkiye’de çeşitli web sitelerinde ve özellikle 80630 yani sözde arkadaşlık sitesinde görülebilen bir hadisedir. fotoğrafçılık mesleğine ve fotoğrafçılık sanatına nasıl bakılıyor, nasıl korunuyor ve kimlerin elinde olduğu gayet görünebilir. son zamanlarda insanların, kendi fotoğraflarını çektikten sonra, upload yöntemi ile yayınladıkları ve online olarak ziyaret edilebilen, gerekirse ve beğenilirse fotoğrafların satın alındığı bir de başka site var. deviantart !

80630 ve deviantart ilişkisini önce 80630.com sitesine girerek görebilirsiniz.fakat bu siteye üye olmalısınız.hay aksi normal de üye olamıyorsunuz.çünkü herhangi yamuk bir arkadaşınızın size davetiye göndermesi gerek.aa dur bir dakika.sadece davetiye göndermesi de yetmiyor.hay da, e hepsini yaptım, niye alınmadım hala? gibisinden sesler duyuyorum ya da gaipten geliyor. sıraya giriyorsun arkadaşım. e sıraya da girdim. sistem, mod, moderatör seni beğenmezse, istemezse, yani zevkine göre hareket ederse seni siteye almıyor. seni siteye almadığı gibi 80630’daki muhteşem fotoğrafçıları ve photoshop dehası, harikası insanları göremiyorsun. aslında bu büyük bir kayıptır. gerçeği ve sanalı birbirinden ayırmak için 80630 ve deviantart muhakkak gerekli bir site.

türkiye’de milyonlarca fotoğrafçı varmış da haberimiz yokmuş!

vah vah diye başlayasım geliyor sözlerime.hakkaten çok üzücü.ne kadar enteresandır ki bütün şaheser, mükemmel fotoğrafçılar da 80630.com ’da.peki nedir bu site? arkadaşlık sitesi mi? yoksa " geçerken uğradım " modundaki bir insana hava basma mekânı mı? bunun cevabı açık ve net." kendini beğendirme " ve " kendini beğenmişlik " . bu iki kavram haddini aşmış durumda. durdurmanın da imkânı yok. çünkü 80630 genelinde, tripli, kasıntılı, egosunu tatmin ederken yarı yolda kalanların mekânı.

photoshop kullanıyorsan kesin grafikersin tribi

80630.com sözde arkadaşlık sitesinde gezinirken bir insanın ağzından çıkabilecek bir sözdür.çünkü herkes birbirine grafiker gözü ile bakıyor.ne kadar da saçma? telefondan çektiği bir resmin üzerinde saatlerce paint programında veya zerre kadar olmayan ingilizcesiyle çözmeye çalıştığı photoshop programda, yanlışlıkla basılan tuşlarla bir şeyler yapan insanlar, bir anda grafiker ilan ediliyor. dikkat ederseniz, sitedeki bayan profillerinin çoğunda, hatta hepsinde oynama var. bu olay akıllara direk " acaba çirkinler de mi sürekli resim üzerinde oynuyorlar " sorusunu getiriyor. bunun cevabını bekliyoruz. ben senin ışık açmak için, karanlığı aydınlatmak için, resme çiçek böcek eklemek için resimler oynamadığını biliyorum. senin amacın başka.

farklı bir ambians katayım derken ortamın içine sıçmak

her 80630.com üyesinin muhakkak bir tane deviantart sitesi olacak.olmazsa olmaz.yoksa sen tam olarak bir üye olamazsın.elini sallasan, elinle değdiğin kişinin %100 photoshoplu bir resme sahip çıkacağı bir sitede deviantartın yoksa belki de adam bile değilsin.kıçı kırık bir tane fotoğraf makinesi al ve hemen o cibilliyetsiz, meymeneyetsiz suratının elli karelik fotoğraflarını çek.farklı bir ambians yaratmaya çalış.ama unutma, ambiyans yaratırken sıçma.bar ortamlarına git, güzel fayanslı lavabolarına gir.resimlere " çok zenginim, evinden aldırırım seni " tripleri ile bak.çünkü sen 80630.com sitesine üye olacaksın.

fotoğraf sanatına saygı duymayan insan

eline fotoğraf makinesini alan herkes fotoğraf sanatçısı veya fotoğrafçı değildir. fotoğraf çeken insandır sadece. yani her fotoğraf çeken insan fotoğrafçı değildir. bu bir meslektir. okulu vardır, kursu vardır, atöyleleri, workshop’ları yapılır. ciddi bir iştir. duygu ister.his, ciddiyet, disiplin, gözlem, yetenek ister.e sen deviantart sitesinden al bir üyelik.bir de son taksidi ne yazık ki hala bitmeyen bir fotoğraf makinası ile çek börtü böcek resmi.sonra koy deviantart’a.ne yaptın sen ? " sanat yaptım. " nereye yapıyorsun? kimsin sen? senin çizgin sadece 80630.com ve deviantart.

fotoğrafların değerini öldüren şuursuz photoshop mağdurları

eskiden resimde sadece düzeltmeler yapılırdı.bir de farklı ek özellikler.şimdi çektiği saçma sapan resimlere, photoshop vasıtası ile renk vermeye çalışan, aklı sıra ambiyansı yükselttiğini zanneden 80630.com kullancılarına ne demeli? bu mudur fotoğraf çekmek? hayır bir de " grafiker " yazanlar var mesleklerine. peki, bu mudur grafikerlik? başı grafikersin sen. kandırıyorsun milleti!

tavsiye!

buradan 80630.com ve deviantart kullanıcılarına bir tavsiye.he içlerinde başarılı olanlar yok mu ? (deviantart) var tabii ki. onlar kendilerini biliyorlar. sakın kendinizi fotoğraf sanatçısı zannetmeyin veya grafikerlik taslamayın.çünkü değilsiniz.çünkü ne yaptığınızı bilmiyorsunuz.çünkü laf ola beri gele iş yapıyorsunuz.çünkü özentisiniz.photoshop olmazsa siz bir hiçsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol