deniz baykal ın istifa etmemesi

0 /
kirmizioje
bu olay gelecek nesillere de baykalli bir chp sunmak icin 20 yildir bir kendini klonlatmasina kadar da gidebilir.

-genc bir lider mi istiyorsunuz, bakin benim 3826yili versiyonum var, onu secin.

hatta emekli olmamak icin kendini androide cevirtmesi de mumkundur.

busabahlarinbiranlamiolmali
zülfü livanelinin milliyette yazdığı köşe yazısından sonra hala nasıl olupta istifa etmiyo diye hayret içerisinde kaldığımız ve 22 temmuzda ne pahasına olursa olsun atatürkün kurduğu bir partinin adını yaşatmak gerekliliğiyle oy attığımız ama çıkan sonuçlara rağmen hala nasıl oluyorda biyerlerde hata yaptığının farkında olmadığına hayret ettiğimiz durum..
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
bu nasıl bir anlayıştır diye kendi kendime sorduğum bir soruyla beni yüz yüze bırakmıştır bu hadise.insan kendisini bilmez mi acaba? ulan hiç mi düşünmedin chp’nin oyları niye bu kadar az geldi diye,hiç mi özeleştiri yapmazsın,hiç mi kendini yargılamazsın,hani kendini bırak chp’ye oy verenleri ya da senden dolayı oy vermeyenleri..bütün bunlarla hala kendinde hata bulmaz mısın? ne kötü ki;bu olumsuzluklara rağmen istifa ediyorum dememen yok mu..ne denebilir ki daha.
lao tzu
daha önce etti ve neden geri geldiyse şimdi -haklı olarak- onları sebep gösterip görevden ayrılmaması normaldir.
hasktir
konuyla alakalı olarak demirelin arayıp sakın istifa etme demesi gibi bir söylenti uçuşmaktadır.bunun nedeninin de eğer istifa ederse chp’nin lidersiz kalacağı ve dağılma tehlikesi olabileceği, türk solu için toparlanması zor bir darbe olacağıdır şeklinde önermeler vardır.
wamperdal
dsp ve shpnin desteklemesine rağmen sadece %1 lik bir oy yükselmesi olmasına rağmen hala medyaya yüzsüz bir şekilde çıkıp oylarımızı yükselttik diyerek istifa edecek bir durum yok diyen koltuk sevdalısınıda geçmiş politikacı şahsiyet
ibi ismet
deniz baykalın şu aşamada istifa etmesi veya ettirilmeye çalışılması oldukça mantıksız bir önermedir bana göre. zira merkez sağda doğru düzgün bir bütünlük sağlanamamışken, bir de merkez solda ki keyfi karışıklık tüm dengeleri büsbütün bozacaktır. önerilen isim mustafa sarıgül olunca bir kere daha düşünülmelidir.iki veya üç senelik bir süreçte hükümetin gidişatına bakılarak herkes kozunu paylaşabilir bu gayet mantıklıdır. deniz baykalın şimdi istifa etmesi chp ye oy mu kazandıracaktır yoksa chp yi iktidara mı getirecektir. lütfen...
yuzdeyirminoktayetmisdokuz
mevcut sorunsalın iktidar ya da muhalefet olmadığının ayırdına varamamış beyinlerin ortaya attığı eylemin zıddı yansıma. şu yüzden ki, yüzde 65 ile geliriz yüzde 70 ile geliriz gibi bir yığın hedelerin ortalarda dolaştığı ve tehlikeli bir tek parti sevdasının daha ilk günlerde ortaya atıldığı memleketimde son derece ihtiyaç duyulan bir istifa etmeme durumudur. geçmişi dsp’yi bölmek, yok etmek gibi bir eylemle sabıkalı sarıgül kişisinin chp’yi nereye getireceği, zaten iktidar sevdası vaatlerinin dışa vurumuyla yüksek oranda tartışmaya açıktır. bir recep tayyip erdoğan yeter de artar bu memlekete, solun baykal alternatifi sarıgül ise zaten git yat demek lazımdır sol eğilime.
beyaz komur
acaba chp’nin kaç parası vardır diye merak etmeme sebep olan olay.

dsp gibi mütevazi bir partinin bile yaklaşık 50 trilyonu olduğu düşünülürse...

edit: mali anlamda mütevazilik demek istedim yanlış anlaşılma olmasın.
made in heaven
sahsi kanaatim olarak cumhuriyet halk partisinin içinde bulunduğu durum itibariyle en doğru olan şeydir.herkesin sürekli istifasını beklediği baykal’ın yerine geçecek çapta herhangi bir kişi şuan için ortalarda görünmemektedir.şahsen sevdiğim bir insan olan mustafa sarıgül’ün sağda solda chp’ye lider olarak yakıştırılması son derece anlamsızdır,olmamalıdır,olmayacaktır.
wereyda
içimden geldi;
(bkz: olur öyle)

istifası değil, intiharı ancak mutlu kılar bundan kelli beni.
türk solunu bitiren adam, bir $eyi daha bitirsin de mission is completed diyebileyim iç huzuruyla.

"bugün istifa etse elimize ne geçecek" diye sorduydu kar$ı kom$umuz,
ben de "türkiye level 1’den direkt 3’e geçecek" demi$tim.

galiba anla$ıldı.
elchi
turkcell reklamındaki annesiyle konuşmak isteyen ve annesine "bırakmıyolar anne, bırakmıyolar" tavrını takınan karakterle eşdeğer bir tavırdır.
aram1
cumhuriyetle yaşıt olan chp’yi hala inşa süreci devem ediyor deyip,halkla alay eden ve partiyi şoven bir çizgiye taşıyarak marjinal bir sağ parti haline getiren baykal ve ekibinden, siyaset, kurtulmalıdır...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol