hoşçakal yarın

0 /
yirtik rahibe
filmi seyrederken ses kalitesindeki sorunlardan dolayi sinirlerim bozulmustu, cunku diyaloglari duyamiyorduk. bir de onumdeki adam duyamadigi diyaloglar uzerine agliyordu. ustune ustluk yanimiza oturan teyze "elizabeth degil mi? yanlis mi geldim aa" demisti ki, film baslayali 20 dakika olmus yeni anlamis, ben o filmde sinirden cok gulmustum..
darklord
1965’ten sonra turkiye’de geli$en genclik hareketinin en onemli onderlerinden ve turkiye halk kurtulu$ ordusu(thko)’nun kurucu ve yoneticilerinden olan deniz gezmis ve arkada$lari yusuf aslan ile huseyin inan`in ya$amlarindan ve yaptiklarindan asilmadan kisa bir sure oncesine ait bir kesit sunan film.

film`in gorsel ve seslendirme acisindan kalitesizliginden ziyade anlatilanlar ve ele alinanlar acisindan da oldukca kalitesizdir. ozellikle deniz gezmis`in replikleri gercek hayatindan alinmami$ bilakis sistemin istedigi oligar$inin ses cikarmayacagi bir basitlikle ve korkaklikla senaryoya alinmi$tir. genede her$eye ragmen bu uc gence dair bir film yapilabilmesi ho$tu ama gercek anlamda ho$ olabilecek tek $ey korkmadan gercekleri senaryoya alabilmektir.
imgoindeeperunderground
malesef erdal oz’un gulunun soldugu aksam adli eserinden birebir alindigi sanilmis ancak pek de oyle olmadigi hem kitabi okuyan hem de filmi seyredenler tarafindan anlasilmistir. nitekim hollywood filmlerinde sik rastlanan mevzuya bir de ask katalim ki filmi herkes izlesin yanilgisi aynen bu filmde de vuku bulmus, deniz gezmis benim okudugum hic bir kaynakta rastlamadigim bir sey yapip, onca derdin tasanin ve davanin icinde, isi gucu birakip, odtunun altindaki tunellerde kiz kovalamistir. kendisinin muhakkak sevgilisi olmustur ama erdal oz boyle bir seyden bahsetmez.. haklarinda tutulmus olan mahkeme dosyasi (thko dosyasi) konu icin essiz bir kaynak olup, kendi basina cok yeterli bir hikayeyi anlatir. bence arasina bir de ask hikayesi sokmaya calismak,esas mevzuyu anlayamamaktan ibarettir. nitekim donemi beraber yasamis kisilerce film reddedilmis, hakkinda buyuk tartismalar cikmistir bu sebeplerle..
hoscakal yarin
deniz gezmiş hüseyin inan ve yusuf aslanın devrimcilik yolundaki ideallerini,yaşadıklarını,işkencelerini ve darağacına götürülüşlerini anlatan iyi bir film herkese tavsiye ederim.
marcussen
yazılarını beğendiğim keyifle okuduğum, henüz tanımadığım halde sıcaklık duyduğum ve samimiyetine sığınarak takılmadan geçemediğim bir bilgiçtir kendisi.
ozee
epey geçte olsa sevdiğim bir arkadaşımın kardeşi olduğunu öğrendiğim adına inat hoşgeldin dediğim yazar şukelası.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol