sedaş

bgat
sakarya, kocaeli, bolu ve düzce illerinin elektirik dağıtımı ve işletmesinden sorumlu olan kurum. akp hükümeti tarafından 2004 yılında özelleştirme kapsamına alınmıştır. seçimlerden sonraki ilk hafta da özelleştirme işlemleri hız kazanmıştır (bu ne hız be kardeşim).
delirtmeyinlanbeni
uyarı ihbarnamesi gönderme konusunda çığır açmıştır.

kocaeli’de (sorumlu olduğu diğer bölgelerde böyle mi bilemem) "kayıtlarımızın tetkiki neticesinde .... tarihi itibariyle, 1 adet fatura bedelinin ödenmediği tespit edilmiştir. gecikme cezaları ile birlikte toplam .... tl borcunuz bulunmaktadır. 5 (beş) gün içinde anılan borcun ödenmemesi halinde elektriğiniz kesilerek alacağımızın hukuki yollardan tahsili cihetine gidilecektir." yazan ihbarnameyi kapınıza her ay bıkmadan bırakıp gidiyorlar.

sırf insanlardan üç kuruş daha fazla alabilmek için böylesine bir terbiyesizlik yapıyor olmalarına ses çıkaran da yok. bir yakının rahatsızlandı, gittin iki hafta refakat ettin yakınına, geri bir döndün o da ne? dolaptaki her şey bozulmuş, ev karanlık... bu iş mi şimdi? değil ama, unutmamalı burası türkiye!
john maynard keynes
fatura düzeni şu şekilde işlemektedir;

sayaç okuyucu görevli sayacı okumaktadır ve son endeks numarasını girmektedir, ardından bu rakam abone net isimli bir sisteme akmakta ardından anında fatura çıkarmaktadır. fatura tebliğ edildikten 10 gün sonra ödenmelidir, ödenmezse 5 gün içerisinde ihbarname çıkarılmaktadır ve 5 günlük ek süre tanınmaktadır. yine ödenmezse elektrik kesilmelidir.

1,400,000 abonesi olan aylık 150 milyon tl fatura kesen bir şirketin alacaklarını takip etmesi aksi takdirde mümkün değildir.

işletim hakkı 1 eylül 2036 yılına kadar akenerji-cez-akkök konsorsiyumu olan akcez’e aittir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol