defansa gelsenize lan

lan kelimesine bayilan yazar
dünyanın en çaresiz haykırışıdır bu. her zaman defansta çakılı oynayan cefakar oyuncunun bittiği andır. kontra atak sırasında 4 kişi bu çığlığın sahibi ile taşak geçer. tek pas ile ambale edilir zavallı. kilotrelerce ötede yaralı bir kuş son nefesini verir, bir uçurtma yırtılr, bir damla göz yaşı akar.

schumi
mahalle maçlarında güzel futbol oynayan, bu sebepten de takım arkadaşlarına emir verme hakkını kendinde hisseden bireylerin kendisine nazaran kötü oynayan arkadaşlarını "geç lan defansa" şeklinde yönlendirmesi sonucu defansa geçen kişinin yenilmesi muhtemel bir gol öncesi takım arkadaşlarına "beni tek başıma bıraktınız, yapacak çok fazla bir şeyim yok, kızmayın nolur" tadında hafif de sitemle karışık söylemiş olduğu sözdür. nası bi cümle oldu ben de anlamadım ama öyle bişey işte...
maliyeci
halı saha maçına çıkarken sözleşilir.

osman-hamdi,abi sen çakılı defanssın selimle birlikte tamam?
hamdi-bana mahallede fernando hierro derlerdi abi,ayıpsın,top geçer adam geçmez...
selim-amına bile korum,ceza sahasından çıkmam olm ben...
osman-tamam beyler alan savunması yapıcaz diğerlerimiz de beraber gidip gelicez
takım-tabi olm takım oyunu oynıcaz,aslanız biz..... (gibi söz vermeler)

maç esnasında....

-lan olm hamdi hani defanstın bizim kale bura olm nerde defans yapıyon
+tamam lan bi atağa geldik işte

-------

-hooop olm defansa gelin lan ibneler ben de bilirim forvette pas beklemeyi aloooo


şeklinde diyaloglar hasıl olur. velhasıl yalandır bu tip maçlarda defans işi. çünkü hepimiz birer ronaldinho,kaka ruhu taşırız içimizde. defans takımın kazma adamlarının işidir mahalle kültüründe. ve kimse kazma olduğunu kabul etmez. yalan olur o iş.
fistikli domelyan
gol yemekten kevgire dönmüş kalecinin ümitsiz haykırışıdır, ne var ki yurdum insanı hat trick yapmadan forvet sevdasından vaz geçmez ve kaleciyi acı sonla baş başa bırakır
hapitut b
bir oyuncunun defansta kalıp diğerlerinin ileri uçta gol atmaya çabaladığı oyun sisteminde defanstaki bilinçli kişinin, sinirlenmesinden dolayı küfredercesine tonlayarak söylediği cümle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol