ülkeyi kurtarması için atatürk ü beklemek

bb
aslında 50 karakter limitine takılmış bir başlıktır. açmak istediğim başlık "ülkeyi kurtarması için atatürk ün geri gelmesini beklemek" idi. aslında olay şudur ki, herkes "bir şeyler değişmeli, atam kalk da kurtar bu vatanı tekrar" demekte. onun yerine biraz gözünüzü açsanız da etrafınızda neler olup bittiğini görmeye çalışsanız keşke.

şöyle bir gerçek var, evet belli bir yaşam seviyesinin altında olan, geçim sıkıntısı çeken ve oyunu para karşılığı satan bir kısım insan var. ancak istanbul bölge sonuçlarına baktığımızda, elit kesimin de aslında akp ye oy vermiş olduğu gerçeği bir tokat gibi yüzümüze çarpıyor. izmir gibi rte nin "gavur" dediği bir memlekette bile, akp oyları neredeyse chp oylarına denk. demek ki neymiş, iş adamları da akp ye oy vermiş. peki onlar da cahil mi? onlar da gıda ve yakacak yardımı için mi oylarını sattı? zaten anlamamız gereken şu, iyi ya da kötü, ekonomik bir denge, yerleşmiş bir yönetim şekli var akp nin. iş adamları ekonomide yeni bir dengesizlik yaşamayı kaldıramamaktan korkuyor. bunun için de akp ye oy vermekten çekinmediler.

peki biz ne yapıyoruz bunun değişmesi için?

aslında hiçbir şey. bekliyoruz işte belki atatürk geri gelir de bir daha kurtarır bizi....
cocabora
bir sözünü akrayım kısaca...
"iki mustafa kemal vardır: biri ben, et ve kemik, geçici mustafa kemal... ikinci mustafa kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! o, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. ben, onların rüyasını temsil ediyorum. benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. o mustafa kemal sizsiniz, hepinizsiniz. geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken mustafa kemal odur!"
belki de bir anlam vardır burda,demiştir atam birşeyler de anlayana.
schumi
atatürk’ün her söylediğine "he lan kesin doğrudur" diyen veya "benim saf beynim anlamadı ama muhakkak mühim bişeyler söylemiştir" diye düşünenlerin umutla gerçekleştirdiği eylem.
betterthan
mustafa kemal ataturk nasil ki osmanlinin kurtulmasi icin fatih sultan mehmedi yada kanuni sultan suleymani beklemediyse onun yolunu takip eden biz turk genclerininde onu beklemesi ulkeye bes kurusluk fayda saglamaz.
chavez
bizans konulu filmlerde ’muhammed gelsin, sizi kurtarsın!’ lafıyla paralel gördüğüm önerme. muhammed hiç gelmez ama o mağdurları kurtaracak biri illa ki bulunur.
papaga nnn
boş ve gereksiz bekleyişlerdir.her insanın içinde bir kurtarıcı vardır.herkesin bunu kendisi için kullanması yeterli olucaktır.
sepulturk
acizliktir, kendine güvensizliktir. atatürk zaten sana yapacağını yapıp bu ülkeyi emanet etmiştir, sen neden her şeyi boka sardırdın peki?

ilerde kelli felli adam olunca da kakanı klozete yapıp sonra "anne bitti" diye bağıracak mısın? her mağlubiyetin, her yenilginin ardından arkasına geçecek birilerini mi arayacaksın?
elma sekeriiii
biz memleket olarak koyunuz.
neden biliyor musunuz, hep birilerinin cıkıp bizi kurtarmasını beklemekteyiz.

atatürk kimdi? selanik dogumlu askeriyeden mezun normal bir delikanlı. ne zaman sivrilik yapmaya ba$ladı o zaman itildi. ama o vazgeçmedi, ve tuttugunu da kopardı.koskocaman bir devletin in$aasında ilk temelleri o attı.

insanlar kurtarılmaya o kadar alı$mı$lar ki, birisi çıksa gelse hepsinin haddini bildirse diye beklerler. ulan atatürk cıksa gelse diyorsunuz, adamı mezarında bir rahat ettirmediniz yaa!

o üzerine dü$eni hatta cok daha fazlasını yaptı. insanlara yürek millete cesaret a$ıladı. gerisi de "allah allah" nidalarıyla çınladı zaten.


iyi de neden bu böyle. neden karizmatik lider bekleyi$i var bizde. atatürk seçilmi$ miydi yoo hayır. o da normal bir insan olarak dogdu.

o $artları iyi degerlendirmeyi bilen zeki ve tuttugunu koparacagına deli gibi inanan bir zattı.
sen d eolabilirsin yeni bir lider, ben de. bu kadar kendinden bi haber ve çaresiz misiniz siz??

neden bu a$agılık kompleksi alır ba$ını yürür, hiç bilmem!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol