islamcılar kazandi

freagl dreams
yoz toplumun kaybettiği düşünce noktası, sanki karşısında durulan islamcılarmış gibi lanse edilir. eğerki islamcılara türkiye’de karşıcılık varsa bu zaten demokratik değildir.

düzenleme: başlık vardı bu arada bu benim tezahürüm değil.
burakadam
yani islamcı kelimesi hoş olmayan; hoş olmadığı gibi demokratik nezaketten de uzak bir söylem. muhafazakar kesim kazandı daha doğru fakat siyasetin muhafazakarlığı olmaz. siyaset başlı başına hiçbir dinle ilişkisi olamayacak ve beraber yürüyemeyecek bir mevzu fakat insanların dini düşüncelerini istismar etmek için en önemli silah.
betterthan
islamcilar kazandi demek demokrasinin ruhuna aykiri olan bir soylemdir benim gozumde,bu sozcuk toplumu bolmekten baska hic bir yarar getirmez insanlara,demokrasi dedigimiz olgu en nihayetinde cogunlugun azinliga hukmudur.yillardir bunu soyleyip durduktan sonra islamcilar kazandi demek icin kuba bileti bulmak gerekir biryerlerden.
ankakusu
sunu kabul etmek gerekir ki, muhafazakar ile siyaseten islamci olanlar arasinda dahi fark vardir. muhafazakar kisiler her insanin ailesinde, çevresinde olabilir. bu gayet normaldir ve utanilacak, üzülecek bir sey degildir.

fakat etrafinizidaki kisiler ne kadar dindar olursa olsun islamci veya seriatçi olmayabilir. dindar fakat seriatçi olmayan kisiler muhafazakar sayilabilir, ama onlara seriatçi veya islamci denmesi haksizliktir. ayrica muhafazakarligi sadece din ile iliskilendirmekte dogru degildir. din’in siyasette yeri olmamalidir ama muhafazakarligin yeri vardir ve olmalidir.

akp’ye oy verenlere gelince. ’islamcilar kazandi’ demek ne kadar dogrudur bir düsünün. ne yani türkiye’nin yarisi islamci mi? siz buna inaniyor musunuz? yoksa batililar dedi diye, sizinden isinize geldigi için kullanmak hosunuza mi gidiyor?

israrla vurguluyorum ki türkiye’de kendine sol diyenlerin, chp’nin ve hatta merkez sag’in özelestiri yapmasi gerekiyor. hele hele chp’nin buna çok ihtiyaci var.
aycan
bu farktan sonra islamcılar kazandı demek biraz haksız olacaktır,akp iktidarına her kesimden oy gitmiştir,nasıl? diye sormayın tam netleştiremedim bende,seçimden önce bir sosyete partisinde verilen akp yanlısı cevaplarda buna örnektir,islamcılar tabiki bir seçim kazandı ama bütün oyları sadece bu çerçevede algılamak 4 yıl boyunca yerinde saymış olan muhalefgetin aynı çizgide devam ettiğini gösterir ki bu çok daha kötüdür.
shevek
her kesimden oyun gitmesi önemli değildir, zaten kazanan, akp’ye oy veren ülkenin yarısı olsa problem de yoktur. kazanan islamcı akp ve kadrosu, gerici emperyal kuvvetler, terör, işsizlik, gericilik, çiftçiyle lan lunlu konuşan rte’dir.

kaybeden halktır. eğer bu seçim oyununu her iki kişiden biri kazandıysa ne ala! ama kazanan halkın yüzde onu bile olamaz.

kazanan islamcılardır.
the cascinian
avrupalıların anladığı manada radikal islamcılar bu ülkede %50 oy alamazlar. ayrıca bu şekilde tanımlamalar seçim öncesi cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi milleti kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.bu kadar kutuplaşma birilerinin darbe tehditleri ancak milletin tepkisi ile birilerine oy kazandırıyor.
yani;

(bkz: her standart türk çok pis gaza gelir)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol