türk milletinin yüzde yetmişi aptaldır

tekteker
sevgili aziz nesin’in ölmeden önce söylediği doğru söz. 22 temmuz 2007 seçimleriyle %47 lik kısımın garanti olduğu ortaya çıktı
fastjunkie
türk milletinin tamamı aptaldır..
neden mi, kalan yüzde 30 luk kesimin yüzde 70 lik kesimi hayata kazandırmaya çalışmak yerine hala yüzde 70lik kesimi ayıplamasından.
alchoburn
aziz nesin bu lafı üzerine gelen eleştirilere "eğer türk halkının %30’u akıllıdır deseydim kimse itiraz etmezdi, aptal deyince üstlerine alındılar." demiştir.
maliyeci
sevmemek ayrı bir şeydir. kabul. nefret de öyle. ama bu seçim muhabbetinde bunu kullanmak, hele ki "%47’si aptaldır" demek de neyin nesi? eşit oy hakkı ve demokraside uzlaşılamadıysa,bunlar genel kabuller değilse o ülkede cumhuriyetten söz edilemez.
sirinsem gunahim ne
22 temmuz seçimleri sonucunu buna bağlamak bence yanlıştır.

önce halkı oyun boşa gider diye üçün birini seçmeye zorlayacaksın,ki bunların ikisi baykal ve bahçeli gibi çoğunluğun sevmediği liderlerin başta olduğu partiler.yine bu iki partinin geçmişlerine bakın sadece ekonomik ve siyasi krizleri,boş siyasi tartışmaları görürsünüz.üstüne üstlük koalisyon devirlerini hep kötü hatırlayan bu halka üçüncüye karşı bu ikisinin koalisyonu gündemde tutulmaktadır.

gelelim üçüncüye.her dönem geçmiş dönemleri mumla arayan halk yine aynı durumdadır.esnaf,memur,çiftçi emekli paso dert yanar,ama son dört yılda ekonomik kriz olmamıştır ve halkın ekonomik göstergelerine göre durum iyi sayılmaktadır.şimdi "nasıl" diyeceksiniz.şöyle ki özelleştirme ve sıcak parayla oluşan düşük enflasyonun uzun vadede ülkenin g.tünde patlayacağını ben biliyorum sen biliyorsun ekonomiden az biraz anlayan herkes anlıyor.ama bunu halk anlamıyor,kimse anlayacağı dilde anlatmıyor.halkın geneline göre tüp,ekmek ve elektriğe zam yoksa durum iyidir.zaten döviz bolluğu dolayısıyla kur düşük kaldığı için ucuz ithalatla enflasyon düşük kaldı.2001 krizinin üstüne "buna da şükür" çekiliyor.

gelelim seçim programlarına.ilk ikisinin programlarında somut bir şey mevcut değil.eskiyi hatırlatan populist vaatler.üçüncüye bakıyoruz,vaatleri populistlikten uzak.populizmi,peşinen bulgur,kömür olarak "somut" bir şekilde sunuyor.

ayrıca halk sadece üçüncünün programından haberdar.çünkü medyanın büyük kısmında sadece üçüncünün temsilcileri ağırlıklı olarak yer alıyor.ilk ikisine belki kasten yer verilmiyor belki de kendileri istemiyor ama sonuçta onlar medyada kendilerine kısıtlı zaman bulabilmişler.bu kısıtlı zamanda biri ip sallıyor diğeri kendine atılan lafları cevaplıyor.üçüncü ise geçmiş ne yapacağını somut bir şekilde anlatıyor.

şimdi böyle adaletsiz şartlarda yapılan seçim sonucunda halka aptal imasında bulunmak ayıptır,günahtır.

son olarak;zeki sezer şöyle bir laf etmiş;"adam işsiz,çocuğu okula gidemiyor ve biz bu adama ’laiklik elden gidior’ dediğimizde adama küfür gibi geliyor".işte bu anlaşılmadığı ve buna göre politikalar yapılmadığı,%10’luk seçim barajı düşürülmediği sürece bu halk daha çok akp’yi seçer.

acilarin kadini bergen
bu söz senelerdir tartisma yaratir. hayir konusanlar da aziz nesin kadar görmüs geçirmis, okumus etmis olsa yanmayacagim. yorumlar da yorumlarlar. bir kesim hafif sovenist damari kabarmis bir sekilde türk milletinin asilliginden, efendime söylerim anlam ve öneminden dem vurur, öbür kesim aa az bile söylemis diyerek destek çikar. çok az bir kesimse bu sözün asil anlamina vakif olur, fakat onlarin da paylasmak gibi bir huylari yoktur. gözlerini ufuklara dikip dudaklarinin kenarina ben biliyorum kivrimi yerlestirirler!
bigcoder
entry -: "duş alırken sıcak soğuk musluklarını ayarlıycam diye dj tiesto oldum, armin van buuren oldum arkadaş."

debeye giren mal aklini kullansan kombinin sicak su derecesini 33 e ayarlarsin, yuzde 70 ne en az %90 i salak bu ulkenin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol