papağan

independence
eskiden istiklal caddesinde bulunan bir kuruyemi$ dukkaniydi.icerisinde bir de papagan vardi.durmadan konu$urdu.o papagan sayesinde cilgin i$ yapardi dukkan.sonra ne oldu tam olarak bilemiyorum.kapandi ama yerine ne acildi hatirlayamadim $imdi.
queen
dunyanin en geveze hayvani. dogal seslerini duyunca "allahtan taklit yetenekleri var ve daha cok onu tercih ediyorlar" dedirten, cekirdek manyagi canlilar. genellikle yakup isminde olurlar cunku kolay soylerler bu kelimeyi. dikkat edilecek husus ise kufur ogrendikleri takdirde misafirlerinizin yaninda sizi rezil edebilirler ve tek suclu aslinda sizsinizdir.
armes
güzel,geveze,cıvıl cıvıl bir kuş.onlarca hatta yüzlerce çeşidi olan bu hayvanlar konuşabilme yeteneğine sahip oldukları için her zaman özel yerleri vardır.kedi beslemeyen köpek besleyemeyen kıl tüy hiç bi problemi olmadığı için hemen hemen herkesin besleyebileceği güzel bir canlı.

ankakusu
her duydugunu, dogrulamadan kabul edip söyleyen insanlara da denebilir. hatta dün birilerinin söyledigi laflari bugün birileri zirvalayabilir. böyle karaktersiz insanlara tavsiyem, feyz aldiklari kisileri iyi seçmeleridir.
janthamade
cesit cesit fikralara konu olmus bir kus. misal:

yasli bir amca parkta bir bankta çökmüs etrafi seyrediyormus. derken yanina bir delikanli gelmis ki saçlari kirmizi, turuncu, mavi, sari renk boyali... adam çocuga bakakalmis... çocuk da küstah bir sesle :
- ne var moruk, sen hayatinda hiççilginca birsey yapmadin mi?
adam gülümsemis :
- yaptim... bir seferinde çok sarhostum ve bir papagani becermistim. simdi de acaba sen benim oglum musun diye merak ediyorum...
pipisik
cinsleri:

* afrika gri papağanı
* duivenbode lorisi
* galah kakadu
* geveze lori
* goffin kakadu
* hahn arası
* haşin ara
* klise papağanı
* kutsal papağancığı
* madagaskar aşkkuşu
* maskeli aşkkuşu
* mavi alınlı amazon papağanı
* mavi başlı papağan
* mavi sarı ara
* mavi taçlı sarkan papağan
* pastel mavi şeftali yüzlü aşkkuşu
* sarı alınlı amazon papağanı
* sarı tepelikli küçük kakadu
* şeftali yüzlü aşkkuşu
* şemsiye kakadu
* senegal papağanı
* turuncu kanatlı amazon papağanı
* yeşil enseli loriket
* yeşil kanatlı ara

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol