2040 ta türkiye ye savaş acilabilir

independence
bm’in son su raporunda vardigi sonuc.rapora gore 2025 itibari ile turkiye son derece buyuk bir kurakligin etkisine girecek, 2040 ta ise suriye ve irak kuraklik sebebi ile tarlalarina bir $ey ekemez hale gelecekler ve turkiye’nin elinde tuttugu su rezervleri yuzunden, yani turkiye’de ba$layan akarsular yuzunden turkiye’ye sava$ acacaklar.

oncelikle askerligini guneydogu’da hatta suriye sinirinda oguzeli havalimaninda yapan bir insan evladi olarak cok iyi biliyorum ki suriye’nin ordusu yok.suriye sinirini dahi turk askeri korur ve bunun kar$iliginda suriye genelkurmay ba$kanligina her ay askere harcamasi icin odeme yapar ve genelkurmay ba$kanligi da bu odemeyi askerin erzak ihtiyacini temin etmekte kullanir.

suriye’nin kendi sinirinda bulunan 2 adet gozetleme kulesinde ise(evet tum sinirda sadece 2 adet) gunun buyuk bolumunde esrar icen sakalli 4 adet asker bekler(evet dogru okudunuz 2 gozetleme kulesinde 4 asker).kaldi ki bu askerlerin tufeklerinin de ate$ edebilir durumda olup olmadigi tum 3. hudur taburu askerlerinde ve bu tabura bagli sinir karakollarinda iddialara kadar bahis konusu olmu$tu.

irak’in hali ise malum.dunyanin en buyuk ikinci ve en iyi egitimli birinci ordusuna suriye’nin olmayan ordusu ile ve irak’in elindeki bir kac bin pe$merge ile sava$ acma ihtimali bana fazlaca utopik gozuktu.

tabi sene 2007.2004 ta neler olur $imdiden kestirmek cok guc.bm tarafindan bile olsa cok guc.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol