12 eylül sonrası yetismis televole gençligi

igoriyan
evet herseyi ozetleyen sozlugun ruhuna bakıs atan bır inci yeri geldiği zaman bilmem kaç milyon gencimiz var diyen zihniyetin kaçıs yolu bizler bu lafları ederken kendini siyasetten soyutlamamıs apolitik olmamıs bir suru genci goz ardı etip kafamızı kumlara gomelim evet bu insanlarla aynı fikirde değiliz evet bu insanlar kendilerini de gelistiriyorlar birseyler de düşünüyorlar her konuda fikirleri var ne istediklerini de biliyorlar hayatları beli bir amaç için beli bir hayat standardına endeksli evet bu insanlar telovele de seyrediyorlar ve sosyaller konusuyorlar sehirlerde hayatın içindeler okul onlerindeler bizlere birseyler anlatmak istiyorlar demirden ve plastikten dunyalarını altın ve ketene donusturmek istiyorlar ve biz onları kendimizi, gömuyoruz gormezden gelip küçümsüyoruz onlarda ulkeden kaçmak için gecerli sebepler arıyorlar.
shevek
12 eylülle televole çok yakından alakalıdır, dolayısıyla televole gençliği 12 eylülün ülkemize kazandırdıklarındandır.

12 eylül 1980 darbesi sonrasında gazete, radyo, tv olmak üzere tüm basın ve medya kuruluşları üzerinde cuntaya muhalif olmamaları ve cuntayı yaptıklarıyla beraber övmeleri için kurulan baskı o kadar yüksekti ki medya organları hiçbir şey yazamaz, çizemez, yayınlayamaz oldu. bu nedenle medya belli bir süre sonra en azından iş yaparmış gibi gözükmek için magazin haberlerine yöneldi. bu şekilde kendisini dolu gösterirken, içeriği bomboş haberleri halka sunuyor kendisini de bomboş bir medya haline getiriyordu. bu şekilde davranmayan medya organları ya boş gözüktükleri için satamıyor ya da cuntanın onayını almadan yayınladıkları her şey için ceza alıyor, kapatılıyorlardı.

bu şekilde televole kültürü başladı ve bu nedenle 12 eylül sonrası yetişti televole gençliği. çünkü televole 12 eylülün en başta gelen ürünlerinden biri olma özelliğine sahiptir. televole gençliği aynı zamanda 12 eylül çocuğudur da.
filojiston
ülkesinin cumhurbaşkanlarını sayamayan ama çıkardığı tüm popstarları sular seller gibi bilen gençlik.
hatta o kadar apolitiktirler ki, politik bir dizide figuran olarak rol alan gençlere deniz gezmiş kim diye soruyorlar
alınan cevaplar:
-bu dizinin oyuncusu
-bu dizinin yapımcısı
-manken oyuncu
-geçen yılın best modeli
-ebru gündeş’in sevgilisi
kisaca bilmediği konularda da rahatça bilir kişi gibi konuşan, zor öğrenen ama giyim kuşam zevki marka tutkusu hat safhada olan canlı türü
mandela
bu nesle çeşitli isimler takılmakta en son duyduğum ise bu oldu. fukuyama x kuşağı diye betimlemişti bu kuşağı ülkemizde özal çocukları dendi. 80 yılını doğum miladı alırsak bu gün 28 yaşlarında en büyükleri. beri yandan amerika ve avrupada yaşanan baby bomp benzeri bir durumun içinde bu kuşak nufusun yüzde 52 ’sine denk geliyor bir arştırmaya göre. gariptir ki bu kadar büyük bir orana rağmen 68 gibi olmak yerine verilen ve sunulana razı oluyor. demokrasi , politika, çalışmak gibi kelemelerden nefret ediyor. tv dizileri ile idol buluyor, tüketim manyaklığında sınır tanımıyor. septik yanları had safada yalçın küçük gibi komplocu zihniyetlere inanılmaz prim veriyor. sistemin yitikleri kaybetmiş olmalarına rağmen galibi oynuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol