prince of persia the two thrones

mitili
prince of persia warrior within’in devami niteligindeki oyundur. prince of persia serisinin en guzeli ve en zevklisi. genel olarak cok kolay, ama zor kisimlari hakikaten cok zor. bir onceki oyuna gore kafayi yedirtecek kisimlari daha seyrek, ancak daha zor.

warrior within’dekinden farkli hareketler de mevcut bu oyunda. ornegin dar iki duvar arasinda asagi suzulup, yukari tirmanabiliyor, hancerle bir yerlere tutunabiliyor falan.

"speed kill" olayi eklenmi$ bir de. du$manlara arkadan yakla$ildiginda kalp ati$i efekti e$liginde bir goz dalgasi beliriyor, o esnada "e" tu$una basinca bi acaip atraksiyonlar oluyor. prens du$manin ustunden atliyor, zipliyor falan sonra bir anda zaman yava$liyor, tam o esnada zamanlamayi iyi yapip saldirildiginda du$man kisa yoldan oluyor. yanli$ zamanda basildiginda du$man ustunden atiyor sonra kapi$iyorsunuz.

tuzaklarin cogu degi$ik ve biraz daha zor.

zamani yava$latma, geri alma cart curt bunlarin hepsi aynen varligini surduruyor bu oyunda da.

oyundaki asil bomba dark prince olunabilmesidir. yani 2 karakter yonetiliyor oyun suresince. zor geldigi icin anlatmadigim olaylar silsilesinin ardindan prensin koluna bir zincir saplaniyor. sonra yine ayni sebepten anlatmadigim olay yuzunden bu zincir buyuleniyor falan. sonra oyunun bazi bolumlerinde bir anda mutasyona ugrayip bu karizma manyagi dark prince denilen $ey oluveriyor.

dark prince oldugunda prensin gucu surekli azaliyor ve sonunda oluyor. bu yuzden bu sure icinde cok hizli oynanmasi gerekiyor. biseyleri kirarak ve dusman oldurerek kazanilan kum taneleri gucu dolduruyor. fasiliteler de var tabi. mesela zincirle tutunarak bazi yerlerden atlayip ziplayabiliyor, yine zincirle acaip kolay oldurme teknikleri uygulayabiliyor prens. suya girince de normal haline geliyor.

ayrica oyunun bazi bolumlerinde at arabasi da kullaniyorsunuz.

ozellikle oyun arasindaki videolar insani bitiriyor.

oyuna giri$:

prensesle beraber $ehrine gidiyor prensimiz. $ehre geldiginde bir de bakiyor ki yakilip yikilmi$ ve yikilmaya devam ediyor. sonra gemi saldiriya ugruyor, denize du$uyor prens falan.. bir tahta parcasina tutundugunda bir de bakiyor ki prenses yok. sahile geldiginde prensesin du$manlar tarafindan alikoyuldugunu goruyor. olaylar geli$iyor ondan sonra.

http://tinyurl.com/2gjmo7
eldrun
yeni nesil prince of persia trilogysinin son oyunudur the two thrones.aralarında çok da fark yoktur oynanış stili ve görsellik bakımından.hikayenin devamını merak edenler içindir.bilgisayarımda tam iki senedir yüklüdür fakat daha masaüstündeki ikonuna çift tıklamışlığım yoktur.arkadaşlar gelirler oynarlar ama fazla ilerlemelerine izin vermem, hatta savelerini silerim her geldiklerinde yine başlarlar.
oysa eskiden böylemiydi.günlerce oynardık ilk prince’i hele bir de onun ikincisi çıkmıştı kafasında sarık ve kırmızı yeleğı olan prensimizle iskeleden gemiye atlamaya çalışırdık.
mitili
-----------------------------spoiler----------------------------

prenses öldü.

-----------------------------spoiler----------------------------
mitili
özellikle dark prince karakteriyle oynaması çok keyifli bu oyunu. iki zincir sallıyorsunuz herkes ölüyor, ordan oraya atlamalar zıplamalar. az önce ikinci kez bitirdim yine mi başlasam diye düşünüyorum öyle güzel.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol