afganistan da türk konvoyuna saldırı

bb
afganistan’ın başkenti kabil’in batısında düzenlenen bombalı intihar saldırısında türk konvoyu hedef alındı. dışişleri bakanlığı kaynakları, saldırıda türkiye’nin vardak’ta kurduğu il imar ekibine ait konvoyun hedef alındığını ve olaya ilişkin bilgi toplamaya çalışıldığını söylediler.

reuters haber ajansına göre, türk büyükelçiliğinden bir yetkili, patlamanın ardından, zarar gören büyükelçilik aracına ateş açıldığını, bir türk koruma görevlisinin yaralandığını söyledi.

polis ve görgü tanıkları da en az bir afgan sivilin yaralandığını belirttiler.

nato askerleri saldırının hemen ardından bölgeyi kordon altına alırken, saldırının sorumluluğunu taliban üstlendi.

afgan yetkililer, saldırıyı taliban’ın üstlendiğini söylediler.

şiddet eylemlerine sık sık sahne olan kabil’de ilk kez bir bombalı saldırının ardından hedef alınan noktaya ateş açıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6913172.asp?gid=180
isimsizkahraman
önce bunu okuyunuz.
bölücü faaliyetlerden yakınmakta haklıdır. ama elini kaldırıp da müdahale ettiği 90-95 arasından sonra terörü çözecek hiç bir şey yapmamıştır.

yıllardır bölücü faaliyetlerden yakınan türkiye cumhuriyeti’nin amerika gibi girdiği her ülkeyi parçalayan, bölen bir devlete yardım etmesi sonucu doğan tepkilerden bir yenisidir. amerika’yla beraber girdiğimiz veya onlara bir şekilde yardım yerlerde(yugoslavya,afganistan,üssümüzü açtığımız ırak) ülkeler dağılmış veya dağılmaya yaklaşmış bir terör ortamı oluşmuştur. bu terör ortamı da yurt dışında görev yapan askerlerle bize yansımaktadır. geleceğim nokta şu ki "biz amerika’nın bir yerini avuçlamak için veya donlarını temizlemek için onlara yardım ettiğimiz sürece bu ve bunun gibi saldırılar bitmez."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol