bilgisayar virüslerine isim koymak

independence
yaradilani sev yaradandan oturu anlayi$indan hareketle kil tuy yun ne varsa sevgi pitircigi ozeni ile her $eyi sarip sarmalayan ki$i hareketi.psikolojide bir ismi olmasa bile yakinda tureyecektir.

+yahu makinende virusler horon tepiyor.neden temizlemiyorsun bunlari?
-sacmalama.onlar benim cocuklarim gibi.bak mesela bu cevdet.kismetse iki ay sonra birinci ya$ini kutlayacagiz.bak $u da munevver.6 aydir misafirim evlendiricez kismetse.hah bak $u da viruscan.daha bir haftalik.ay ne $eker ama abisi bi baksana.
+bi doktora gorunsene sen?
-evet ya aslinda gorunmem lazim.bi halsizlik var uzerimde ne zamandir.
+ruhun bedenini terketmi$ lan senin.yerine cyber bi$eyler konulmu$.sen doktoru falan birak direk bi kaportaciya git bi kac cekic vursun bedenine ancak duzelirsin.
-viruscannn.ne dedim ben sana? ci$in geldiginde bana haber vereceksin saga sola i$emeyeceksin demedim mi!
shevek
tarihi önem taşıyan ve bu önemleri tarih boyunca toplum(lar) için bir nevi virüs görevi görmüş olmalarından gelen kimselerin adları kullanılabilir. örnekler sayısız olduğu gibi bilgisayar virüslerine isim verirken hangi tarihi virüs isminin hangi sanal virüse gideceği dikkatle seçilmeli, sanal virüslerin verdikleri zarar ve rahatsızlık boyutuna orantılı olarak bu zarara denk düşen zararları vermiş gerçel virüslerin isimleri tercih edilmelidir.

şöyle ki, bilgisayara format atan virüse ’adolf’ denebilirken, bilgisayarı yok etmek yerine kontrolu altına almak amaçlı saldıran virüse abd başkanlarından herhangi birinin adı verilebilir ya da kısaca ’abd’ de denebilir bu virüse. belirli periyotlarla bu abd virüsünün isteği doğrultusunda belli sanal ve sabit disklerde bir kaç dosya silip geri kalanı kullanılmaz hale getirerek diski uzun bir süre kilitleme yoluyla saldırılarda bulunan virüslere herhangi bir emperyalizm uşağı faşist sömürge darbeci ya darbeyle başa geçirilen şahsın ismi verilebileceği gibi hiç kasmadan ağza gelen küfür de edilebilir. arada gaza gelip belli bir diskte yalnızca bir çeşit dosyanın yaşamasına izin veren virüslere ’benitocuk’ diye seslenilmesi mübahtır. hah mübah dedik aklıma geldi, bu tür hitlerimsi, mussolinimsi faşocan virüslerin feyz almakta öğretilerini kullandıkları küçük ama büyük, büyük ama küçücük virüslere ’nietzsche’, ’machiavelli’ denilebilir. "tüm bellek benimdir ele geçiririm hepsini be bilgisayar neymiş?" diyip yola çıkan virüslere ’sezar’, ’büyük iskender’, ’atilla han’ adları verilebileceği gibi, "ben dünyayı napıyım bana vaad edilmiş olan yeter" mantığıyla işe girişen kimselere haçlı’, ’kasap şaron’, arada dellenip kendinden olanları kesenlere de ’kasap stalin’ adı verilebilir. arada da bilgisayarınızın wallpaper ı falan değişip, sağ sol yemyeşil oluyorsa, windows media playerdan tekbir sesleri yükseliyor başka ses çıkmıyorsa ’yobaz’ virüslerle de tanışmışsınızdır, ona göre isim korsunuz onlara da.

anlayacağınız düşman çok, işiniz var. küçük ama kocaman bilgisayarınızda size başarılar. umarız umutlarınız tükenmeden, bilgisayarınızı asla terk etmeyecek virüslere karşı hep o asla son bulmamış olan (ve zannımca bulmayacak) çaresiz savaşı verir ve belki sonunda sonu getirecek çareyi bulursunuz. o zaman bana savaşı nasıl kazandığınıza dair detaylı bilgi içeren bir mail atmayı unutmayın, çünkü ben kazanırsam öyle yapacağım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol