16 temmuz 2007 japonya depremi

independence
turkiye saati ile saat 04:00 siralarinda meydana gelen depremin buyuklugu 6,8.bu buyuklukteki deprem japonya’da ancak 7 ki$inin olumu ile sonuclanan bir felaket olabiliyor.yurdumuzda olsaydi hayatini kaybedebileceklerin sayisi ile alakali tahminde bulunmak dahi istemem.japonya’da meydana gelen deprem sonucunda 700 ki$i de yaralanmi$.sabah haberlerinin soyledigine gore de yuzbinlerce ev yikilmi$ fakat ben bunu spikerin cumleyi yanli$ telaffuz etmesine bagliyorum.muhtemelen yuzbinlerce degil de yuzlercedir yikilan ev sayisi.dprem sonrasinda bir nukleer santralde cikan yangin sebebi ile nukleer santralin bulundugu bolgeden yakla$ik 2 000 ki$i evlerinden tahliye edilmi$.japon bakanin "santralin kendisini kilitleme ozelligi sebebi ile nukleer sizinti soz konusu degildir" aciklamasina ragmen ak$am saatlerinde nukleer santral yetkililerinden birisi depremden sonra santralden nukleer su sizintisi yayildigini aciklami$.henuz nukleer su sizintisinin insan hayatina yahut dogaya bir zarar verip vermedigi bilinmiyor.

independence tokyo’dan bildirdi.
angelus
muhtemelen japonlara herhangi bir zarar vermemiş olan deprmdir. hatta orada deprem olarak dahi isimlendirilmemiştir. "hımm yer kabuğunda minik bir hareketlenme var sanırım. neyse, reçel nerdeydi hanım?"
aycan
sürekli ve haklı olarak insanlara "ulan bu deprem istanbulda olsa ebemizi ağlatmıştı" dedirten deprem, o adamlar bu seviyeye nasıl geldi, nasıl yaptılar gibi sorular birkaç aklı başında bilim adamı dışında hiç kimse tarafından sorulmamakta. (devlet yönetimi,karar verenler anlamında)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol