yeni başlayanlar için komunizm

isimsizkahraman
öncelikle o komünizm’dir.kominizm değildir.

ikincisi che tişörtü giyip komünist olunmaz.

üçüncüsü her komünist sigara içmez,boşverin bulaşmayın.ama djarum’un tadı güzeldir o ayrı.

dördüncüsü komünistsen dinsiz olacak değilsin.lan ben müslümanım nasıl komünist olurum deme.ikisi de beraber yürüyebilir.rambo okan bile benim allah’ım uche peygamberim cengiz kurtoğlu diyor ama hala müslümanlığını yaşıyor.

beşincisi hemen ben komünistim diye atlamayın.azıcık okuyun öğrenin.sosyalizm ne komünizm ne enternasyonalizm ne biraz bilin.ondan sonra kararınızı verin sosyalist mi olacaksınız komünist mi?

altıncısı anarşizm,komünizm,sosyalizm hakkında sorularınızı okulda hocalarınıza sormayın eskiden polislerin yaptığını şimdi onlar yapıyor.

yedincisi başlangıç için şu kitapları okuyabilirsiniz

gülünün solduğu akşam
sosyalizmin alfabesi
küba emperyalizmi yargılıyor
che guevara (jean cormier’in yazdığı)
deniz bir isyancı’nın izleri
yarılma (gün zileli)
havariler (gün zileli)

olayı biraz kavradıktan sonra kaptırın gitsin bütün kitaplar.ancak 30-40 kitabı bulmadan lenin,troçki,marx’a dokunmayın.

sonradan akla gelen edit:solcu olacağım diye sağı asmayın.bulduğunuz sağ kitaplarını da okuyun.özellikle hüseyin nihal atsız’ı okursanız türkiye’deki sağ görüşü daha yakından tanırsınız.
sevmiyorum seni gaye
öncelikli okunması gereken kitaplar noktasında farklı görüşler belirtebileceğimi söyleyebilirim;
eğitim için notlar- ilhan akalın
komünist parti manifestosu
sosyalist devrim teorisi - gelenek seçkisi
vs.
mdd- sd tezleriyle ilgili gerekli donanım, ve kronoloji bilgisiyle birlikte lenin’in ne yapmalı da okunabilir. türkiye sol tarihi için, tevfik çavdar’dan yalçın küçük’e kadar geniş bir yelpazede kaynak bulunmaktadır.
sevmiyorum seni gaye
ayrıca siyaset okunmalıdır. ne tarih, ne de teori durağan değildir. öyle ki, 1848 hareketlerinden önce marks burjuvazi’ye ilericilik atfediyordu. lenin’in katkıları, dünya sosyalist düşüncesine önemli aşamalar kazandırmıştır. ayrıca devrimcilerin deneyimleri, teoriye de önemli bir katkı sağlar, tarih, her gün yeniden okunmalı, kazanımlar değerlendirilirken, hedef sürekli olarak hatırlanmalıdır

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol