senin anan vatan haini baban vatan haini

0 /
angelus
sağlık bakanı recep akdağ ın erzurum da kendisi ile tokalaşmayan durmuş şahin isimli vatandaşa sarfettiği cümledir.

ps: yorum yok

http://www.kisaca.net/ofws1

edit: durmuş şahin olayın akabinde cezaevinede bulmuştur kendisi evet.
independence
durmu$ $ahin isimli vatanda$in bu olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gonderilmesi de bamba$ka olmu$.demek ki bir milletvekili adayinin elini sikmamanin cezasi hapis.

hay ma$allah.
instrument
akp hükümetinin elemanları bunlar evet. önce başkanı bir çiftçiye diyor ki

-ananı da al git buradan

ondan sonra aynı partinin bakanı diyor ki bir vatandaşa

- senin anan vatan haini baban vatan haini.

bu hükümetin vatandaşın anasıyla babasıyla alıp veremediği nedir bir türlü çözemedik. gidip de her seferinde doğuda yaşayan halka yapıyorlar bunları. e haliyle adamlar hak nedir hukuk nedir bilemedikleri için cevap veremiyorlar, hak arayamıyorlar. gelsin bana söylesin ki görsün onun annesi neymiş babası neymiş.

van da şöyle bir olay gerçekleşiyor.

bakan bir açılışa geliyor, hangi bakan olduğunu bilmiyorum. sıra bakan için hazırlanmış koltuğa oturmaya gelince, bakanın koltuğunda bir yaşlı amcanın oturduğunu görüyorlar ve amcaya

- "amca kalk burası bakanın koltuğu" diyorlar.
amca da
- "bakan sa bakan biz seçtik onu" diyor

amcayı zorla kaldırıyorlar ve bakan amcanın elini öpemiyor. çünkü amca izin vermiyor.

yani kendilerini seçen halka böyle davranma haklarının olduğunu neden sanıyorlar anlamıyoruz. van daki amcaya helal olsun. gösterdi annesi kim babası kim.
betterthan
ey saglik bakani beni yonetmekle yukumlu insan, o koltuk da nicin bulunuyorsunuz biliyormusunuz,beni temsil etmek icin millet olan beni temsil etmek icin,siz bana elinizi vermesseniz ben sizi mahkemeye verebilirim ancak biri size elini uzatmadi diye kolluk kuvvetlerince aldirtmak ne siyasete sigar ne insanliga sigar nede yaptiginiz goreve sigar,

hicmi anlamadiniz o dakikada nerede oldugunuzu,erzurumdaydiniz sayin bakan,hani kurtulus mucadelesinden once kongrelerin yapildigi kurtulus mucadelesinin baslatildigi yer,kimin anasini babasini dedesini sorguluyorsunuz,o sehir milli mucadelenin basladigi sehirlerden biridir,

siz degilmiydiniz 15 ay once kus gribi vak’alari patladigi vakitte insandan insana gecmez bu grip diye aciklama yapan.
bu olayin akabinde 15 kisi olmustur,simdi soruyorum size,dedeleri kongreler duzenleyen bir insanmi vatan hainidir yoksa;
-bagli bulundugu makama gelmesini saglayan milletini polis zoruyla aldiran,
-yanlis bilgiler vererek insani yaniltan
-basinda oldugu bakanliga bagli bulunan hastanelerde sira yuzunden,ilac yuzunden olen insanlarin oldugu,

bir insanmi vatan hainidir?
artemisia
-ülkemize bir faydanız olduğunu düşünmüyorum
+sen bana vatan haini mi diyorsun? senin anan baban vatan haini...

bu şekilde bir diyalogda geçmiş bir cümledir. işin garibi sanki aradan bazı cümleler çıkartılmış gibi zira vatandaş sayın bakana sadece ülke adına pek de icraatı olmadığını söylüyor fakat pek sevgili, pek saygı değer, laik ve aydın bakanımız (he evet öyle ne var) nedense kendisine vatan haini denmiş gibi algılıyor. algıda seçicilik desem değil zira seçecek pek "hain"lik yok gibi geldi bana. lan yoksa?!?!
ve günün birinde şöyle bir enstantaneye şahit olabilirsiniz, şimdiden hazırlıklı olunuz:

-sayın bakan, millet aç neden bir çare bulamıyorsunuz?
+sen bana ibne mi diyorsun?
-hayır bakanım, açlık sınırı, orta direk, memur, açlık, enflasyon, ekono..
+ibne senin babandır, dedendir, ay hızımı alamadım, ibne ananı da al git sen..
pinkcat
’’devlet’’in vatandaşlarına karşı ne kadar saygısız ve seviyesiz olduğunun göstergesi olan cümle. terbiyeden birhaber şahıslar yönetim katına getirilirse böyle olur.
angelus
cehalet denen kavramın ne denli kötü bir şey olduğunu bir kez daha ve bir kez daha ve bir kez daha...gözümüze gözümüze sokulması hadisesidir. aynı kökenin bir başka üyesi ve aynı mevkinin eski sahiplerinden sayın! osman durmuş da bir denetleme esnasında girdiği başhekimin odasında başhekim ayağa kalkmadı diye zannediyorum tatlı bir tartışma yaşamışlardı! hayır bu sağlık bakanlığı mevkisinde bir terslik var anlamış değilim. bir de bitanesi radyasyonlu cay içmişti, içirmişti galiba zamanında. ama o sağlık bakanı değildi zannediyorum. bi kere de ananı da al git mevzusu yaşanmıştı ama daha önce belirtilmiş o olay. herneyse.
ankakusu
demek sonunda birine hain de dediler ha. bir adim sonrasi ne olur acep... valla tirstim ben bunlardan. akp’ye oy vermeyen herkes haindir derler yakinda...
independence
sanirim akp milletvekilleri sadece kendi bildikleri ve sadece kendi eglendikleri bir yari$ icerisindeler.

anani da al git buradan(powered by rte)
burada meclis ba$kani konu$urken sen susacaksin haddini bileceksin terbiyesizlik yapmayacaksin.(powered by bulent arinc(konuya muattap ki$i gene bir gariban ciftcimiz.)
senin anan vatan haini baban vatan haini.(powered by recep akdag)

bunlar bu cumleleri sarfettikten sonra evlerine gidip birbirleri ile telefonla$iyorlar midir acaba.

rte:alo.sayin meclis ba$kani.nasil koydum koyluye lafi ama? ahahaah.bakalim daha iyisini yapabilecek misiniz.

bulent arinc:sayin ba$bakan.gercekten takdir ettim ama durun bakalim bir yahu.gun dogmadan neler dogar.yarin bir koyde konu$mam var.izleyin beni rica edicem.bakalim benim performansimi begenecek misiniz.o bi$ey degil de ben saglik bakanimiz sayin recep akdag’dan cekiniyorum biraz.cok iyi hazirlanmi$ diyor yakinindakiler.ke$ke birisi cesaret etse de elimi uzattigimda elimi sikmasa diyip duruyormu$.allah bilir nasil planlari var.ustelik isimda$iniz.sizin kadar acimasiz olabilir mi bilmiyorum ama eger olabilirse benim i$im hayli zor.

(bkz: sidik yari$i)
sirinsem gunahim ne
ağızlarından iki kelimenin biri demokrasi(diğeri de hakaret),stk(!)ların demokrasi yıldızları,ama en ufak bir eleştiri karşısında nasıl bir şiddet.beyefendiler bekliyor ki halk el pençe divan karşılarında beklesin.
zenana
seçime bu kadar yakın olmamız nedeniyle meydana gelmesi beni sevindirmiş olaydır,halk taze taze hatırlar bu hükümetin halkına karşı tutumunu ve ego problemini.
not:durmuş şahin de serbest bırakılmış şahane olmuştur.
shevek
ayrıca not düşmek isterim, sen vatanperversen ben vatan hainiyim. şöyle ki; #219312.

bir de olası mealini verelim, tam olsun: "ben biraz vatan hainiyimdir de ayıptır söylemesi, deşifre edilmemek için herkesi öyle gösteriyorum. sen kusura bakma, önüne bak."
el menzile beynel menzileteyn
yuce parlementonun yuce devletlu bakanimizin, kendini bilmez densiz bir kulunun, onunde secdeye varmayisi hasebiyle hunkarumuzun kulu hakkinda sarfettigi mubarek soz obegidir..yuce devletlumuz "tiiiiiiiiz kellesini vurun" demektense bu kulunun zindanlarda curumesini munasip gorerek yuce makamina ve muhterem sahsina munasip bir hosgoru ornegi sergilemistir..allah onu onumuzdeki bes yil boyunca basimizdan eksik etmeyecektir..allah yardimcimiz olsundur..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol