santralıştanbul

independence
osmanlı imparatorluğu’nun ilk enerji tesisi olan silahtarağa elektrik santrali, istanbul bilgi üniversitesi’nin, ciner ve doğuş gruplarının kurucu ortaklığında yürüteceği santral istanbul projesiyle kültür-sanat merkezine dönüştürülüyor.

santral istanbul projesi, 1911’de kurularak osmanlı imparatorluğu’nun ilk enerji tesisi olarak hizmet veren ve 1983’te faaliyetine son verilen silahtarağa elektrik santrali’nin korunmasını ve bir çağdaş sanatlar müzesi, kültür ve eğitim merkezine dönüştürülerek yeniden işlevlendirilmesini amaçlıyor.

mayıs 2004’te enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı tarafından istanbul bilgi üniversitesi’ne tahsis edilen silahtarağa elektrik santrali’nin, santral istanbul olarak hayata geçtiğinde ulusal ve uluslararası etkinliklere evsahipliği yapacağı belirtildi.

santral istanbul; çağdaş sanat müzesi, enerji müzesi, uluslararası rezidans programı, kütüphane ve bilgi merkezi, avrupa sanat sokağı, uluslararası kültür ağı ve stk merkezi, eğitim programları ve kentsel dönüşüm birimlerinin yanı sıra, konser salonları, 7 bin kişilik açıkhava anfitiyatrosu, kafe-restoran ve rekreasyon alanlarından oluşacak.

http://tinyurl.com/27sh4w

not:bugun hizmete acildi.

http://www.santralistanbul.com
elma sekeriiii
silahtaraga elektrik santrali, bilgi universitesinin medya bolumunu ve fen edebiyat fakultesini onumuzdeki donem tasiyacagi yerdir.bir suredir tadilat goren yer, bilgi universitesi icin yeni egitim yuvasi olacaktir
angelus
bir ara tüm kasvetli video klipler, film sahneleri burada çekilirdi; bilgi üniversitesi’nin kampüsü gelince çekilmemeye başlandı nihayet.
pinhan
artik icerisinde bir starbucks barindiran biricik kampusum! bundan sonra insanlar sirf okula starbucks yazili bardaklarla gelebilmek icin taksimde istiklalden asagi yuruyup, kahvelerini alip, sonra yukari gelip servisle 15 dak. seyahat ettikten sonra buz gibi olan kahvelerini icmek zorunda kalmayacak. en cok da bu guruh icin sevincliyim.
elma sekeriiii
starbucks’ı ile daha da özgürle$en liberalle$en okulum. en büyük destekçisinin amerikalı bir i$ adamı oldugunu biliyorsunuzdur sanırım...


$ahsen abd’nin kampüs üzerinde bu kadar etkisini hissettirmesi taraftarı degilim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol