süt banyosu

bb
süt banyosu ezelden beri lüks ve klasik bir güzellik sırrı! kleopatra sütün iyileştirici yönünü keşfettikten sonra, düzenli olarak kuğu şeklindeki banyosunu deve sütüyle doldurup zambak beyazlığındaki teninin pürüzsüz kalmasını sağlardı...

iki bin yıl sonra, sütün yararları tekrar keşfediliyor. doğal beta hidroksi asitleri içeren süt, yaşlı cildi yenilemekle kalmaz, aynı zamanda yatıştırır. dolayısıyla süt, cildi elimine etmek için doğal bir yöntemdir. süt cilde bakım yaparak yumuşak ve parlak olmasını sağlar. cilt dışında sütün saça da yararı vardır: süt proteinleri saçı da besleyerek parlaklık kazanmasını sağlar.

süt banyosu tariflerimize göz atın. sütün doğal faydası yanında zevkinize göre karışıma katılacak birkaç damla öz yağı sayesinde rahatlayacak, gevşeyeceksiniz!
kokulu banyo sütü

en kolay tariflerden biri: 2 ölçü süt tozuna 1 ölçü mısır nişastası ve istediğiniz koku yoğunluğuna erişecek kadar öz yağı damlatın. farklı öz yağları kullanarak deneyimlerinizi artırabilirsiniz!
yulaf unlu süt banyosu
- 1 fincan mısır nişastası
- 2 fincan süt tozu
- 1/2 fincan ince çekilmiş yulaf unu
malzemeleri mutfak robotunda iyice karıştırın. banyo yaparken karışımı 1/2 fincan ölçüyle banyo suyunuza katın. tarifi renklendirmek için iyice ufalanmış olması şartıyla gül yaprakları, biberiye veya lavanta da katabilirsiniz.
bitkisel süt banyosu

- 1 fincan mısır nişastası
- 2 fincan süt tozu
- 2 tatlı kaşığı bitki
seçeceğiniz bitki karışımı zevkinize göre tatlı (gül yaprakları, lavanta vb.), ekşi (biberiye, kekik vb.) veya bunların karışımları da olabilir.
malzemeleri mutfak robotu veya bir karıştırıcıyla iyice karıştırın. en son bitki karışımını ekleyerek karıştırın. sıcak banyo suyuna 1/2 fincan koyarak banyonuzun keyfini çıkarın.
tarçın ve yulaflı süt banyosu

- 1 fincan süt tozu
- 1/2 fincan soda
- 1/2 fincan iyi çekilmiş yulaf
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı krema
- 1 tatlı kaşığı tarçın
yine tüm malzemeyi robot veya bir karıştırıcıyla iyice karıştırarak banyonuzda kullanın.
greyfurt
bitkisel leblebi özü banyosu
malzemeler:
-1 fincan patlamış mısır
-1/3 fincan süt tozu (tercihen taze sağılmış)
-yarım kavanoz leblebi
-göz kararı krema
malzemeleri mutfak robotunda iyice karıştırın. (mutfağınız yoksa dert etmeyin. siz verin robota, o yapcak bi yer bulur) en son leblebileri ekleyerek karıştırın. banyo yaparken karışımı 3’er santim ölçüyle banyo suyunuza katın. tarifi renklendirmek için iyice ufalanmış olması şartıyla kesme şekerde katabilirsiniz. hadi sihhatler olsun.
independence
bir inegin icinde yuzmekten cok da farkli bir eylem degil gibi gozukuyor. mesele o sutu daha sonradan nescafe ye katabiliyor muyuz, asil mesele bu i$te.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol