türkiye de her uc dakikada bir kadın dovuluyor

independence
yurdumun en son istatiksel verisi.

turkiye’de her uc dakikada bir kadin dovuluyor.

pehey.sureyi uzatmi$iz.biraz spor yapmamiz lazim turk erkekleri olarak ki bu sureyi 2 dakikaya falan indirelim.vallahi yuzumuz kizariyor avrupaya kar$i.

bu skorla biz ab’ye falan giremeyiz.
aycan
sadece emniyete yansıyan rakkamlar bunlar, karakolluk olmak* istemeyen binlercesi emniyetin kapısından dahi geçmiyor, giden büyük bir çoğunlukta "karı-koca, aranızda halledin" denip yollanıveriyorlar, işkence evine*.
cep telefonu taşıyor diye öldürülen kadınlar var bu ülkede, sevdiği adama kaçtı diye namusuz sayılan, kendinden 20 yaş büyük adamla evlenmek istemedi diye kötü yola düştü denilen, okumak isteyen ama okutulmayan,itiraz edemeyen,itiraz hakkı olmayan sadece bir mal olan ve en değersiz sayılan kişiler kadınlar. bazı yörelerde sadece erkek çocuk sayılır "kaç çocuğun var" diye sorulduğunda sonradan da kızlar eklenir biraz mahçup,biraz utangaç bir şekilde. eğitimsizlik mi acaba? hadi birazda modern şehirlerimize gidelim, oralara bir bakalım,şanslı azınlıklara, universite okumuş iyi bir eğitimi ve işi olan kadınlara gidelim, onlarında bir çoğu şiddet mağduru genelde bu tarz istatistiklerde şaşırtıcı bir şekilde eğitim düzeyi yüksek insanların çoğunlukta olduğu çıkar benimde hemen aklımdan “en azından hakkını aramayı ve şikayet edebileceğini biliyor” geçer. bu nedenle eğitimli kadınların bu listelerde daha yoğunlukta olduğunu düşünürüm hep*

dayak yiyen kadın bunu saklar,utanır, sanki kendi suçuymuş gibi* bunun eğitimle değil daha çocukluktan beridir aldığın eğitimle alakası var, büyüklerinin yanında konuşma, o senin ağabeyin (senden yaşça küçük bile olsa,erkek ya!), bizde boşanma olmaz, baba evine gelinlikle çıktın ancak kefenle dönersin. bu dusturlarla buyuyen kaç kadın kocasına karşı çıkabilirki,zate oda böyle bir hakkı olmadığını iyice kafasına bellediğinden doğuracağı erkek çocuğunuda bu düsturla yetiştirecek, nedir bu? gelenek mi? töre mi? içimden hayvanlık* demek geliyor bir tek.

bir durun ve içinizden sayın sadece 3 dak!, 3dak.’da bir belkide tanıdığınız ama tanımadığınız binlerce kadın hakarete uğruyor, şiddet görüyor, çocuklarının önünde küçük düşürülüyor!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol