yeni ayakkabı ile top oynarken babaya yakalanmak

ederleziavela
konuyu 70 - 80 olarak yani milattan once ve/veya milattan sonra olarak iki sekilde degerlendirebilecegimiz trajikomık konu.

oncelikle konuyu jenarasyon ile iliskilendirmekte fayda var.zira 70 jenarasyonu icin futbol oynamak babadan dayak yeme sebebidir.

oyleki, donemın ekonomik sartları ebeveynleri etkiledigi kadar hıkayemızın kahramanı olan, esas oglanı da etkılemektedır .

bilindigi uzere 70 li yıllarda bedo olarak bilinen bedrettin dalan’ın eski buyuk sehir belediye baskanlıgı yaptıgı donemden bahsediyoruz.zira donemin karikatur dergilerine adı berbadettin dalan olarak gecen bu buyuk hortumcu sey pardon siyasetci sahsıyetın vatandasa tapu vaadi ile hazıne arazılerını para karsılıgı sattıgı iddialar arasında.ha gote girer belki mantıgı ile bu duruma iddia demek istiyorum zira bedrettinzede olarak cumlelerı her ne kadar temkınlı secsemde " anladınız siz onu" ...!

donemin parası ile 33 milyon lira, simdiki kura gore tahmini 150 - 200 milyar liranın bır sekilde belediye tarafında odunc alınarak gerı verılmemesı durumunda ister istemez ekonomık zorluk cekıyorsunuz.dogal olarak bu durum hıkayenın esas oglanını olumsuz etkilemistir.

bu uzucu duruma ragmen calıskan ebeveynler yılmadan cocuklarının gelecegı ıcın calısmaya ara vermemesı takdire sayandır.lakin esas oglan bır cocuktur nitekim ve caktırmadan camurlu bır futbol sahasına ulasmak, cocuk icin amerikaya ilk ayak bastıgı rivayet edilen amerigo vespucci olmak ile es degerdir.

her ne olursa olsun, buyuk bır azımle camur/caylak ıcınde top oynamak ınsana buyuk haz verır.hele ayagınızdaki yırtık ayakkabının bali ve/veya turevleri maddeler ile yapıstırıldıgını dusunursenız kendınızı bır baska motıve eder bır baska haz alırsınız.

gun gelır beden egıtımı dersı ıcın gerekli yalanı ıle babaya zoraki aldırılan yenı spor ayakkabıyı ayagınıza gıydıgınız anda kendınızı donemın en onemlı futbolcusu rıdvan dilmen gibi hissederseniz.babanın top oynama uyarısını iplemezsınız hele annenın " evladım aman yenı ayakkabılarınla top oynama bana gorur " telkını bır kulagınızdan gırer bır kulagınızdan cıkar.

ne olursa olsun ayagınızdaki burnu kalkık cakma pumalar ıle o camurlu sahaya atarsınız kendınızı.oyleki 100 metreden bellı olan o beyaz papucların cevresıne tum arkadaslarınız toplanır ve istahla bakarlar.bu durumu almancıların 10 sene calıstıktan sonra bır mercedes kapıp kahvenın onune park etmesıne benzetırım.zira tum mahalle okeyi, batagı bırakıp arabanın cevresıne toplanıp arac sahıbıni pohpohlardı.

ve ıste o an gelir maca baslarsınız.

sıze hayatta pas atmayan arkadaslarınız ne hıkmetse ayaklarına gelen her topu sıze gonderır ve nedendır bılınmez her attıgınız sutun gol olmasını beklerlerdi.

tum bu ahval ve serait ile cakma pumalarınız sayesınde sahanın yıldızıyken bırden koseden gotlu, gobekli, beyaz gomleklı, uzun saclı, uzun favorılı ve ıspanyol paca pantolon gıyen bır sıulet gunesın yenı yenı battıgı o anda 100 metre mesafeden belırır.

ve o an can havlı ıle sunnetınızde attıgını deparlar gelır aklınıza , genclıgınızın ve ayagınızdakı spor ayakkabının verdıgı efor ıle ben johnson kımlıgıne burunup baba ıle aranızdakı mesafeyı oldukca acar ve yırttım amına goyım dersınız.fakat onununze sızden daha buyuk , daha gelısmıs abınız cıkar.evet baba ıle kooalısyon yapmıstır yavsak.aslında ıyı anlastıgınız kardesınız ayagınızdakı yenı ayakkabıları kıskandıgı ıcın kacmakta olan sıze bır elense cekerek yere ındırır.kurtulursunuz bırde kunde atar.

uzatmayacagım , kıssadan hısse yersınız dayagı oturursunuz asagıya.ve duydugunuz cumle sudur.

(bkz: topcu olup da ne olacaksın )

milattan sonra dıye tabir ettıgımız doneme gelırsek eger, yanı 80 ve sonrası bu durum gecerlılıgını yıtırmıstır.es kaza baba ben balet olacagım dersenız ya dayak yersınız ya da ıbne mı molacaksın evladım cumlesı ıle karsılasırsınız.sız ıstemeden orjınal lotto kramponlar alınır, sıradan bır kulubun alt yapısına yerlestırılır ve ılerıde ıyı bır futbolcu olup para kazazmanız beklenır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol