che baskıli tshirt giyen devrimci modeli

shevek
amerikan bayraklı tshirt giyen devrimci modelinden pek bir farkı yoktur. sonuçta eğer devrimcilikse amaç, bu devrimciliğe ihanettir: che’yi kapitalizme alet etmektir. emperyalist diyarların zengin kapitalistlerinin che’den para kazanmasını sağlamaktır. eğer "yakışıklı adam havası var giyiyim bari bunu" ise olay, durum daha da vahimdir, üzerine konuşmak bile yanlıştır, zaman kaybıdır.

sonuçta amaç kendini deşifre etmek olamayacağına göre kendini olmayan bir öyleymiş gibi gösterme merakından, arzusundan başka bir şey değildir olay. gerçek devrimci zaten che tshirtü giymez, üzerine sadece bir resmin basılmış olduğu aptal bir tshirtü bedenine geçirmez. zaten devrimcinin resimle işi olmaz, onun bedeni che’dir, kalbine che’nin ateşini giymiştir. başka bir şey giymesine gerek yoktur, devrimci de bunun farkındadır.

zaten devrimci dediğiniz giymek istemez üzerine hiçbir şey, çıplak gezmek ister özgürce, özgürlüğün sonsuz olduğu uzak bir ülkede.. o uzak ülke devrimci için çok yakındır, kalbinde atmaktadır. o uzak ülke che ile paylaştığı ortak özlemdir, o nedenle che baskılı tshirt giymez, gerek yoktur. o, che ile aynı özlemi giymiştir; başka ne isteyebilir?
wereyda
insanları $ablonlandırma hastalığından mütevellit vücuda gelmi$ genellemelerden biri daha i$te.. bireysel seçimler sadece ve sadece bireyleri bağlayacak, ondan sonra "nikaragua men$eili post rock gruplarına hastayım baboli" beyanına gerek kalmayacak yani..
bayılıyorum ben bu tip $eylere; atmosferik yarrak metal kapsamında inceleyelim diyorum mevzuyu. buz???
sacragorath
grup tisortu giyenlerle aynı kefeye koydugum da siyasi yonleri agır basan sanki biraz gereksiz insanlar. illa gostermek zorunda mısın ne dusundugunu millete??

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol