testis ağrısı

diho
genelde top çarpması sonucu olur.direk arkadaşlarınız sizi yerden kaldırıp ağacın altına işetmeye götürürler.laikn top çarpması çoğu zaman ölümcül olmayada biliyor.hindistanda göbeğinde 4 tuğla kırmaya çaloışan bir adamın ölümcül testis ağrısı çekebilecek bir bölgesine sihirli balyoz ile bir dokunuş yapılmakta idi.aynı gösterinden sonra sıcakta yumurta bişirme numarasıda denenmiş oldu.

(bkz: ukde)
cremaster
testis torsiyonuna bağlı olabilecek olan ağrı.ki bu torsiyon(dönmek manasına gelir) sebebiyle olan bir ağrıysa 6 saat içinde müdahale edilmezse o testisten hayır gelmez bi daha.bu müdahale elle düzeltme olabileceği gibi pek çok zaman açık cerrahi girişim şeklindedir.

bir diğer olasılık da epididimit olabilir.bu sefer de hastaya antibiyorik vermek lazımdır efendim.

bu iki hastalığı ayırdetmeye çalışan ürologlar phren testini kullanırlar.testisler havaya kaldırıldığında ağrı azalırsa epididimit; azalmazsa torsiyon var diye düşünürler ama yine de bir sintigrafi yaparlar ki kesin teşhis konulabilsin.
tzevryl
top özellikle tam oturduğunda mefhum öyle ağrır ki nefes alamazsınız. ömür boyu alet takımınızın çalışmayacağını düşünürsünüz. lan genç yaşta daha 1 kere bile yapamadan diye. kızlar ağlar bağırır erkekler erkekliklerine bok sürdürmemek adına gıkını çıkaramaz... aaaagggghhhhhhhh yuuuoooooggghhh biiişeeeeyyygghhhhhhh gibi bişeyler dökülür ağızdan. yaa.

(bkz: daşak ağrısı)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol