doğum kontrol hapı

imgoindeeperunderground
yeni cikan versiyonlari sayesinde killanma, kilo alma, sinir hali gibi etkileri hafifletilmis ancak sonucta kimyasal bir ilac kullanimi ile hormonlari duzenlemek islevi sebebiyle bir takim yan etkilerinden kurtulunamamis ilactir. duzenli kullanilmadigi takdirde hamile kalmayi engellemez. bu sebeple igne olan ve 3 ay, 5 ay, 1 yil, 5 yil gibi surelerde koruma saglayan sekilleri piyasaya surulmustur. bu uzun sureli olanlarin daha zararli oldugu, koy yeri gibi insanlarin dogum kontrolunden hepten bi haber oldugu yerlerde kullanilmasinin mecburen tercih edildigi doktorlar tarafindan soylenmektedir. kol altina yerlestirilen versiyonlari da vardir. kucuk bir operasyon ile yapilir, dogum kontrol hapi ile ayni isi gorur, disaridan bakildiginda gorulmez ancak bir operasyon gereklidir ve diger uzun sureli koruyucular gibi bunun da yan etkileri gozlemlenmistir.
bayanasabi
kadınlar için 28 günlük periyodlar halinde bulunan, cenin oluşumunu önleyen, regli dönemini düzenleyen, yumurtalıklarda ki kisleri küçülten, cilt de ki akne ve sivilceleri kurutan, rahim kanserine karşı koruyucu ilaç.
busabahlarinbiranlamiolmali
sırf kendi tatmin duygusunu ön planda tutup karşısındaki bayanın sağlığıyla ilgili oluşabilecek problemleri hiçe sayan erkeklerin tercih ettikleri yöntem.."ben korunmam abi madem çocuk istemiyon sen korun o zaman"lafına maruz kalan bayanların kullanmak zorunda kaldıkları bir ilaç..
periduht
yasmin iidir en hafifidir sinir stres fazla yapmaz bende kullandım amma ve lakin hamileliği önlemek için değil aksine ,ilerde hamileliğimi engelleyecek durumları ortadan kaldrmak için. ((bkz: kist) vardı da canım yumurtalııımda)
adrenokortikotropik
polikistik over sendromundan muzdarip bağyan bünyelerin 3 hafta kullanıp 1 hafta ara verdikleri haptır. anti androgen etkili progestagendirler. adet düzensizliğinin en büyük yan etkisi olan asabiyet o 1 haftalık dönem sonrasında uçar gider ya,çevrenizdeki insanlardan mutlusu yoktur. yalnız pek çoğunun depresif durumlara, kilo almaya falan sebep olduğu düşünülürse asabi kalmak bünye açısından yeğ bir durum olabilir. iki ucu boklu değnektir kısacası.bir de cildi cidden güzelleştirir, böyle bir baby face durumu yakalanabilir temel müsaitse.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol