necdet sen

goetica
necdet şen (1956,-), çizgiroman sanatçısı, yazar, hızlı gazeteci ’nin [1] yaratıcısı. 1956’da giresun’da doğan şen, 1975-1976 yıllarında gırgır’da başladığı çizerliğe daha sonra (kariyerinin büyük çoğunluğunda) gazetelerde günlük tefrikalar yazıp çizerek devam etti. güneş gazetesinde spor çizerliğinin yanı sıra çeşitli kitap kapakları yaptı. çulsuz köyün sultanı, bunalım burhan, karagöz’ün maceraları bu dönemde çizdiği bazı hikayelerdi.



en bilinen karakteri, bezgin, eleştirici ve muhalif bir kişilik olan hızlı gazeteci’dir. ilk olarak 1980 yılı sonunda hey dergisinin mizah eki curcuna’da görüldü. 1984 sonunda cumhuriyet gazetesinde yeniden başlayan hikayeleri daha sonra çeşitli albümlerde toplandı. iki kez yargılandı. ilk davada zamanın cumhurbaşkanı turgut özal’a hakaretten, ikincisinde ise joker isimli çizgiroman dergisine çizdiği memet ile memo çizgi romanında "devletin güvenlik güçlerine ve orduya hakaretten" hakkında dava açıldı, her ikisinden de beraat etti.

1995 ve 1996 yıllarında hürriyet gazetesinde değişim rüzgârı logosu altında, önce yeni demokrasi hareketi’ni, sonra yine eski göz ağrısı hızlı gazeteci’yi anlatan günlük sayfalar çizdi.

1981’de hızlı gazeteci’nin iki kısa öyküsü albüm olarak basıldı. 1989’da ise zamanında çok tartışma yaratan hikayesi bacı, albüm oldu. daha sonra 1991 yılında remzi kitabevi’nden iki albüm keloğlan ve déja vu çıktı. 2002-2004 yılları arası parantez yayınları tarafından tüm çalışmalarını kapsayan 32 ciltlik bir hızlı gazeteci serisi yayımlandı.

benduruyorumsebagitti
yazdığı star gazetesi’nden ayrılmıştır. gazetenin açıklaması:

"iki ayı aşkın süredir star gazetesindeki köşesinde okurlarıyla buluşan sn. necdet şen, kendi isteğiyle yazılarına son vermiştir. ne var ki bu “ayrılık haberi”, kimi yayın organlarında çarpıtılarak aktarılmış ve maalesef yanlış yorumlara neden olmuştur."

yazarımızın başbakan’ı eleştiren yazısından ötürü gazete yönetimi tarafından işine son verildiği iddiası, gerçeği yansıtmadığı gibi hem gazetemize hem de sayın necdet şen’e yapılmış büyük bir haksızlık ve iftiradır.

sn. necdet şen, bugün kendi internet sitesinde (http://www.derkenar.com) konuyla ilgili okur yorumlarına verdiği yanıtta, “star’dan çıkartılmadım, kendim ayrıldım” demiş ve konuyla ilgili ayrıntılı bir yazı hazırlamakta olduğunu açıklamıştır.

ayrılış sebebinin “yayın politikasıyla ilgisi olmadığını, asıl nedenin “empati eksikliği” olduğunu belirten sn. necdet şen’in star’da yazdığı süre içinde köşesine ve yazılarına hiçbir şekilde müdahil olunmadığı gibi, yazılarına devam etmesi kendisinden istenmiş, ama değerli yazarımız ayrılma kararından vazgeçmemiştir.

durum bundan ibarettir.

kamuoyuna duyurulur.

star gazetesi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol