kyuuketsuki miyu

goetica
vampire princess miyu (kyuketsuki miyu) narumi kakinouchi ve toshiki hirano tarafından yapılan korku türünde bir japon çizgi dizisidir. bu animeden yola çıkılarak yazılan çizgi roman serisi de (manga) aynı adı taşımaktadır. dizinin ana karakterleri miyu adındaki vampir kız ile onun şeytani arkadaşı larva’dır.vampir prenses miyu’daki vampirler "shinma" veya tanrı-iblis avcılarıdır ve vampirlerin sonuncusu olarak miyu, shinma’yı avlama ayrıcalığına sahiptir.

çizgi dizi ilk kez 1988’de, animeigo lisansı altında 4 epizodluk bir ova (orijinal video animasyonu) olarak gösterilmiş ve daha sonra tokyopop lisansı altında 26 bölümlük bir televizyon dizisine uyarlanmış ve yeni versiyonuyla 1997’de gösterime girmiştir.

başlıkta kullanılan furigana başlığın okunuşunun vampir miyu veya miyu vampir şeklinde olduğunu gösterir. kanji japonca vampir sözcüğü üzerine bir kelime oyunu meydana getirmektedir;kyuketsuki,karakterinin yeri değiştirildiğinde "şeytan", karakteriyle birlikte "prenses" anlamına gelir. her iki karakter de "ki" şeklinde okunabilir.


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol