fullmetal alchemist

goetica
fullmetal alchemist (hagane no renkinjutsushi) (metal simyacısı), -genelde hayranları tarafında fma veya hagaren şeklinde kısaltılır- hiromu arakawa tarafından yaratılan ve enix’in (şimdi square enix) aylık shonen gangan dergisinde seri halinde yayınlanan mangasıdır. ayrıca anime serisine de dönüştürülmüştür ve bir de devam filmi çekilmiştir. yan ürün olarak romanları ve video oyunları da vardır.

manga japonya’da hala yayınlamaktadır ve 16 cildi bulmuştur. diğer taraftan anime 51 bölüm ve bir devam filmi ile tamamlanmıştır. hem manganın hem de animenin japonya ve kuzey amerika’da çok büyük bir hayran kitlesi oluşmuştur. eylül 2005’te, tv asashi’nin internet anketinde tüm zamanların en iyi animesi seçilmiştir. 2006’da yapılan ankette de tekrar 1 numara seçilmiştir. 2005’te anime insider tarafından “yılın animesi” seçilmiştir.

tamu
simya ile uğraşan iki kardeş olan edward elric ve alphonse elric’in ölen annelerini geri getirmek için human transmutation yapmaları, bunun sonucunda edward’ın kol ve bacaklarını kaybetmesi, alphonso’nun ise tüm bedenini kaybederek demir bir zırhta yaşamak zorunda kalmasını işleyen anime.
daha sonra bu iki kardeş çeşitli maceralara atılarak bedenlerini geri getirmek için uğraşırlar.

yapılmış en iyi animelerden biridir. 51 bölümü de bir zamanlar youtube’da bulunuyordu, kaldırmışlar şimdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol