uğur aksay

mitili
5 şubat 1972 aydın doğumlu olan uğur aksay 1988 yılında izmir namık kemal lisesi’ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimine 1990 yılında istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi coğra bölümü’nde devam etmiştir. lisans eğitimini 1996 yılında tamamlayan aksay, 1998 yılında istanbul üniversitesi iletişim fakültesi radyo televizyon sinema bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

1990 yılında üniversite eğitimini sürdürürken aynı zamanda istanbul üniversitesi basın yayın yüksek okulu bünyesinde yer alan istanbul üniversitesi haber ajansı’nda (iüha) muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. 1991 yılında ajansın istihbarat şefliğine yükselerek o dönemde yazılı basında yer alan birçok özel habere imzasını atmıştır ve özel ödüllere layık görülmüştür. 1992 yılında aydın doğan genç gazeteciler yarışması’na kısa metrajlı bir haber filmiyle katılmış ve altın kamera birincilik ödülünün sahibi olmuştur. bu ödülle birlikte televizyon alanındaki çalışmalarını hızlandıran aksay, kanal-e için hazırlanan dış yapım programlarda yer almaya başlamıştır.

özel televizyonlardaki çalışmalarını bir üst kademeye taşıyarak profesyonel bir şekilde sektörde çalışmalarını devam edebilmek için 1995 yılında medyapım’da çalışmaya başlamış, 2000 yılına kadar hülya avşar show (talk show), şans kapıyı çalınca (yarışma), deniz show (özcan deniz-talk show), teke tek (fatih altaylı-haber/tartışma), güzel sanatlar reklam ajansı ve saatchi & saatchi reklam ajansları bünyesinde çekilen hürriyet ve milliyet reklam filmlerinin yönetmenliğini yapmıştır. aynı yıllarda medyapım imzası ile yayınlanan birçok programın hazırlanış ve yayın aşamalarında da editoryal ve teknik katkı sağlamıştır. türkiye’de ilk defa hülya avşar show’da kullanılan 6 kameralı digital reji seti ile 16/9 mm formatında televizyon programı çekimine imza atmıştır.

2000 yılında medyapım ile yollarını ayıran aksay, aynı yıl içerisinde çelik şirketler grubu bünyesinde yeralan çeliknet’in genel müdür’lüğü teklifini kabul ederek, profesyonel iş hayatındaki rotasını televizyondan internet sektörüne çevirmiştir. 1998 yılında kurulan çeliknet’i, yaptığı yapısal ve işlevsel değişikliklerle 5 yıl içerisinde türkiye’nin en büyük internet şirketlerinden biri konumuna getirmiştir. teknoloji ile iç içe yaşamanın avantajlarını iş hayatında iyi bir şekilde kullanan aksay, internette türkçe içerik ve bilgi kaynaklarının oluşturulması konusunda da sektöre öncülük etmiş, çeliknet bünyesinde internet sektörüne kazandırılan yeni projelerle uluslararası alanda da şirketi iddialı bir konuma getirmiştir.

2005 yılında çelik şirketler grubu bünyesinde yer alan anatolya’nın da genel koordinatörlüğü görevini üstlenen aksay, anatolya’nın marka ve imaj konumlandırmasında önemli rol oynamıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol