hk mp5

mitili
heckler and koch yapımı makinalı tabanca. 1964’de yapımına başlanan, 1966 hizmete giren mp5’ler geniş kullanım olanakları, birçok ek donanıma ve farklı çeşitlemelere sahip olmasından ötürü askerler ve kanun görevlileri tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

mp5’lerde tekli, çiftli, üçlü ve tam otomatik atış modları bulunur.çoğu modeli 9mm. parabellum mermi kullanır ancak 40 kalibrelik s&w(mp5/40) ve 10mm’lik mermi kullanan (mp5/10) versiyonları da vardır. kırma veya sabit dipçik kullanılır. ayrıca kendinden susturuculu (sabit dipçikli mp5sd2 ve kırma dipçikli mp5sd3) ve kişisel savunma ve giysilerin altında saklanabilmesi için kısaltılmış versiyonları (mp5k) da vardır. mp5’ler neredeyse dünyadaki bütün özel kuvvetler tarafından kullanılmaktadır. silah özellikle 100m mesafe içerisinde çok isabetlidir. tekli atış ve 3’lü atış modlarında oldukça isabetli olduğu söylenebilir.ayrıca ünlü yazar tom clancy’nin rainbow 6 isimli romanında ismini yanlış kullanması sebebiyle 10mm.’lik mermi atan mp5 versiyonu olan ve gerçek adı mp5/10 olan silah yanlış biçimde mp-10 olarak anılmaktadır.

mp5 emniyet genel müdürlüğünde kullanılmasının yanı sıra türk silahlı kuvvetlerinde subay, astsubay ve uzman jandarmaların kadro silahıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol