joshua redman

seeyouindisneyland
efsanevi tenor saksafoncu dewey redman’ın ve bir rus/yahudi dansçı annenin oğlu olan joshua redman 1990’ların başlarında günümüze caz dünyasının önde gelen yeteneklerinden biri.

redman 1 şubat 1969’da berkeley, california’da doğdu. küçük yaşta gitar ve piyano çalmayı öğrenmesine rağmen, 10 yaşındayken babasının enstrümanı olan tenor saksofonda karar kıldı. okul yıllarında caz gruplarında çalarak bay area müzisyenlerinden oldukça övgü almıştı. ancak hiçbir zaman müziği kariyer olarak ciddiye almadı.

harvard’a girdikten sonra kendiliğinden müziğe ara vererek kendini okuluna verdi. bu da şeref listesinde mezun olmasını sağladı. tıp tahsilini değerlendirdikten sonra redman, yale hukuk’a kabül edildi. ancak bu arada okuluna bir yıl ara vererek, dört müzisyenle birlikte oturacağı ve düzenli olarak saksafon çalacağı brooklyn’e taşındı. 1991’de "thelonius monk uluslararası caz saksafon yarışması" nı kazanması, warner bros. plak şirketi ile kayıt kontratı yapmasını sağladı. şöhrete önem vermemesine rağmen şöhret kendiliğinden onu bulmuştu. kendi adını taşıyan ilk albümü 1993’de yayınlandı ve ardından üç tane stüdyo ve iki canlı kaydı daha çıktı. joshua redman halen günümüzün en iyi genç caz müzisyenlerinden biri ve gelecek yıllarda da caz dünyasında en çok satan sanatçılar arasında olmaya devam edecek

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol