ivan cordoba

seeyouindisneyland
ivan cordoba 11 ağustos 1976’da doğdu. kolombiyalı futbolcu ülkesinde iki sezon, 72 maçta nacional formasını giyip bir gol attı. 1997- 2000 arası arjantin’in san lorenzo ekibinde 57 maçta 7 gol kaydeden oyuncu, 60 kez kolombiya milli takımı’nda görev yapıp beş gol attı. altı buçuk sezondur inter’de görev yapan ivan cordoba 179 maçta 9 gol kaydetti.
1,73 cm lik boyuna rağmen hızı ile dikkat çeken defans oyuncusu kolombiya milli takımında kaptan olarak görev yapmaktadır.
ilerleyen yaşına rağmen hala deli danalar gibi koşmaktadır.
trafoberk
bir insan bu ya$ta hala mi bu kadar hizli ko$ar be karde$im. defanstan ko$ gol atacam diye. sonra topu kaptir yine ko$ defansa adamdan topu kap... bu adam bu ya$ta hala bunlar yapiyor pes yani.
cremaster
inter forması giyen güney amerikalı futbolculardan sadece bir tanesi.

topu oyuna sokma konusunda ne kadar başarısız ise topla giden adamı durdurmada o kadar başarılı olan bir defans oyuncusu olan cordoba bazen bu adam durdurmayı rakibini yaka paça aşağı indirmek sanıyor ki bu da kendisine sarı-kırmızı kart olarak yansıyor.

2000 yılından beri oynadığı italyan takımında defansın her pozisyonunda görev yapıp tam bir joker görüntüsü verse de esas yeri olan stoperin dışında oynadığında zaten kısıtlı olan katkısı iyice azalmakta cordoba’nın.

zaten son sezonu şampiyon tamamlayan inter’de defans dörtlüsü olarak oynayan maicon-burdisso-materazzi-maxwell(grosso) arkasında yedek kulübesindeydi kendisi.yanında da bir diğer güney amerikalı walter samuelle birlikte.
passive
dünyanın en istikrarlı futbolcularından biridir.. ne zaman, ne şekilde, hangi mevkide olursa olsun en iyi şekilde oynar, formasının hakkını verir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol