yürüyen merdiven

0 /
pariscombo
yurt disinda ortadan kirmizi bir sekilde ikiye ayrilmistir ki acelesi olmayanlar sagda dursun;bos kalan sol taraftan da acelesi olanlar ciksin diye.
enron
büyük alışveriş merkezlerinde görmeye alıştığımız,2010 lara dayanan günümüzde,üzeride hala ters istikammette hamster misali debelenmeye çalışan yetişkin adem evlatları görülebilen,süpersonik merdiven...
angelus
eli ayağı tutan sağlıklı ve genç bireylerin ne sebeple kullandıklarına anlam veremediğim sağlıksız, bireyleri tembelliğe özendiren, hala daha evrim sürecinde olan biz insanoğlunun yürüme organı olan ayakk&bacak gelişimini olumsuz etkileyen bir aparattır.

şimdi denilebilir ki; "acelemiz var angelus efendi, yürüyen merdivenin hızına ihtiyacımız var. o sebeple kullanıyoruz, keyfimizden değil" ben de derim ki o zaman; "arkadaşım madem acelen var, ne diye yaslanmışsın merdivenin korkuluğuna da 35 saniye sürecek bir yürüyen merdiven yolculuğunda uyumaya çalışıyorsun, neresi keyif değil bunun hımss?"

görüldüğü gibi, bu merdivenleri kullanmanın bir manası yoktur. zannediyorum kendileri dış mihrakların biz türk milletini tembel bir toplum haline getirsin diye içimize sızdırdığı mekanik ajanlardır. kendisinden uzak duralım, durmayanları uyaralım.
instrument
alışveriş merkezlerinde normal merdivenlerin yerini alan icattır. artık sabit merdiven kullanılmamakta. mecburen kullanıldığı için normal merdivenler insanlar için artık korkulu rüya gibidir. insan merdivene bakıp hssktr ya şimdi kim çıkacak bu merdivenleri diyor.
angelus
efendim, son derece tiksindiğim bir cihaz olmasına rağmen (#816907) mobil dünyanın aceleciliği nedeniyle kullanmak durumunda kaldığım, lakin kullanırken "oo kullanıyorum, şöyle bi uzanayım ferah ferah" demeyip sol tarafından hızlı hızlı çıktığım bir alet olmuştur bir gün öncesi itibariyle. ama gördüm ki hakikaten düşündüğümden daha da şerefsiz bir cihazmış kendisi. zira sabahın köründe, üzerinde bir tek şahsım varken hayasızca durmuş, işlevsiz bir hale gelmiş, şahsımı at sikine konmuş kelebek durumuna düşürmüştür. e arkadaşım madem çalışmayacaksın, madem o gözünü sevdiği klasik merdivenlerden farksız olacaksın ne diye "yok ben teknoloji harikasıyım, yok ben süperim, yok ben lezizim" şeklinde kasılıp duruyorsun. aha işte, göt oldun kaldın, aramızda oluşacak muhtemel bir ilişkinin de önünü kestin" a.k. ben senin o zaman. şerefsiz.
ilseyim
teknolojinin insanı tembelleştiren bir ürünü. kendi ayaklarımız, bacaklarımız varken niye kullanırız ki? zaten kendi başımıza daha hızlı inip çıkıyoruz. bir de yürüyen merdivene binip aynı zamanda normal merdivendeymiş gibi yukarı çıkanlar, aşağı inenler var. bu kişilerin bir kısmı bunu zaman zaman yaparlar. bu kısma girenlerin aceleleri vardır. bir de sürekli bu yöntemi kullananlar var ki bunlar zamanla problemi olan, beş saniyesini bile kaybetmek istemeyen takıntılı insanlardır.
imphotep
değil mi ama..
suyu kazanla ısıtıp maşrapayla yıkanmak varken niye şofben kullanalım ki..
dumanla haberleşmek varken,ne kadar gereksiz cep telefonu..hem kanser yapıyo..
bisiklet var..koşarız hem..niye ki otombil?
arkadaşım yaşlısı var,elinde yük olanı var,üşencegi var,sakatı var..bırakın yürüsün..
armour
yalandır. böyle bir güç olduğuna inanmıyorum. merdiven yürüyecekse insan ne bok yiyecek. biz de katlanıp basamak olalım bari merdiven de üstümüzden geçsin tam olsun. hey allam ya.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol