corlulu ali paşa medresesi

armour
1707-1709 yılları arasında çorlulu ali paşa tarafından yaptırılmış.
beyazıt’tan sultanahmet’e giderken sol tarafta kalır. kemer şeklindeki kapısından içeri adım atar atmaz mis gibi elma tütünü kokusu insanın burnunu neşelendiriyor. yanlış hatırlamıyorsam türkiye’nin en iyi nargile mekanı seçilmiş burası. sessiz sakin bir yer, büyük ağaçların altında gürültüden uzak, sadece nargile fokurtularını dinleyerek çayını yudumlayabileceğin, nargileni içebileceğin, kafa dinlenecek huzur verici bir mekan. bir köşesinde de turistik halıcı dükkanları var. özellikle de yaz aylarında gidilesi, sevilesi bir yer.

http://img517.imageshack.us/my.php?image=medreseyn9.jpg
sistematik kedi
çemberlitaş’ta, asıl adı erenler olan, bahçe içinde, mindere gömülmüş tavla oynayanları, kazıklanmak için sultanahmet’ten gelmiş turistlere lamba satan esnafı izlerken kuşların sesi eşliğinde nargile içip huzur bulabileceğiniz tarihi bir mekan.
isimsizkahraman
gittiğinizde "bahreyn" istemeniz gereken, nargilede yeniyseniz 3 kişi; deneyimliyseniz 2 kişi çevirirseniz çok zevk alacağınız mekan. bir de ada çayı vardır ki tadından içilmez. servisi çok hızlıdır. istediğiniz yiyeceği içeri sokabilirsiniz. nargilesi ucuz ve güzeldir. ayrıca inanılmaz bir güven ortamı vardır. yediğiniz, içtiğinizi bir kağıda yazıp masaya bırakmazlar. kapıdan çıkışta kendiniz söylersiniz.
steroid
son zamanlarda tikkycan ve trendygüllerin takılması sebebiyle fiyatların tophane misali kol gibi girmesinden korkmaktayım.

allahtan erenler’i işletenler tok satıcı modunda değillerdir hiçbir zaman, paso çalışırlar. kışın soğukta açık mekan öyle nargile elma filan çok güzel olmuyor da ama yazın oturmak için ideal.
mitili
sık sık gidip, çayım ve nargilemin eşliğinde derin düşüncelere daldığım mekan. şöyle tuhaf bir şey var; yediğinizi içtiğinizi bir yere not almıyorlar, hesap öderken siz söylüyorsunuz. ne derseniz onu ödüyorsunuz. yoksa bi bana mı yapıyorlar fakir göründüğüm için acaba?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol