sözlükte güncel olayların yazılmaması

0 /
ada davsani
kimse bir $ey bilmiyor veya yazmaya u$enmi$..

ben üşendim ama nikim gibi eminim bu bir şekilde silinecek, ilginçtir nice stand up gösterileri sözlükte yer bulsa da türkiye ile ilgili sorunlar politik, apolitik veyahut eleştirel konular ele alınmamaktadır..sözlük olarak adlandırılan icadın, foruma ilerlemesinin yegane sebebi bu apolitik duruştur, sözlükteki yaş ortalamasını ele alırsak bir sekilde üzerimize düşen görevi gerçekleştirmek gereğini kavrayacağızdır, zira hayat cem yılmaz’ı yandan yemisi gibi şaklabanlık etmek degil, hangi ünlü hangi ünlüyü
bafiledi diye düsunmek degildir.ilginctir ayrıca, sagdaki ya da soldaki partilere cemkirenler her nedense bir sekilde yapıcı eleştri yapmıyorlar? bok atmak kolay oldugu icin sanırım..
ada davsani
biz feci eğleniyoruz uğraşmayın bizle duruşunun kime ne getirdiği merak konusudur, yok biz eglenecez döktürücez seklinde bir olusumsa eğer sozluk, forum bazında entry girmeyin demek abesle istikaldir.
bgat
çok tartışılıp gündemi önemli bir ölçüde işgal etmediği sürece sözlükte güncel olaylar genellikle tartışılmaz. bunda hepimizin suçu var. bilgi sözlük daha çok arkadaş grubunun kendi aralarında eğlendiği bir yapıda gibidir. bu yüzden güncel olaylar başka yerlerde takip edilebileceği gibi, bilgi sözlüğe de daha çok eğlenme amaçlı girilebilir.
mitili
bu durumdan cok $ikayetci olan yazar bu guncel olaylari kendisi yazabilir yahut birden fazla browser aciliyorsa bilgisayarinda acip takip edebilir bir yerlerden.
pelagehatun
sözlük yazarlarının güncel olayları takip etmemesinden, etse bile söyleyecek bir sözü olmamasından kaynaklanan bir durumdur.

independence
ilginc insanlariz vesselam.

ba$lik altinda "sozluk yazarlarinin $oyle olmalarindan ve hatta boyle olmalarindan sebeple olu$an durum." yazan ki$iler sanki birle$mi$ milletler gozlem komitesi, sanki kendileri bu sozlugun yazarlari degil, sanki kendileri guncel olaylari sozluk icerisinde incelemeye cali$mi$lar da imrali’ya surulmekle tehdit edilmi$ler havasi yaratilmi$ anlamsiz bir $ekilde.

ote yandan sozlukte guncel olaylarin yazilmamasi ici bo$ bir iddiadir ve doldurulamaz.

guncel olay nedir?

$udur.

(bkz: turkiye nin kuzey irak a girmesi)

bir de $udur.

(bkz: 4 haziran 2007 tunceli pulumur karakol baskini)

belki $u da olabilir.

(bkz: 22 mayis 2007 ankara ulus taki patlama)

sanmiyorum ama $unkarin bile ilgisi olabilir.

once.
(bkz: anap ve dyp nin birlesmesi)
sonra.
(bkz: anap ve dyp nin ayrilmasi)

ve son noktayi da daha geni$ zamanli bir perspektiften bakarak koyalim.

(bkz: 22 temmuz 2007 turkiye genel secimleri)

son nokta demi$tim ama allaha$kina bonus olarak $unu da ekleyelim ki nostalji olsun.

(bkz: sevda demirel in hande ataizi ne tokat atmasi)

$imdi diyecegim o dur ki siz guncel olaylarla alakali ba$liklari acin "bu konulari da irdeleyelim" tepkisini ortaya koyun biz size nasil olsa yeti$iriz.

sizinkisi sokakta "kuresel isinmaya sonuna kadar kar$iyim!" diyip evde tum musluklari ve elektrik dugmelerini sonuna kadar acik birakip tatile cikmaya benzer.
pelagehatun
yazılan güncel veya siyasi veya sosyal veya dini veya bilmem ne türü başlıklar ve entryler değişik gerekçelerle silindiğinden dolayı sözlük yazarlarlarının şevkinin ve cesaretinin kırılması sonucu oluşan durum.
wereyda
yalarım.
(bkz: sözlüğü ciddiye almak)

"günlüğünüz, günceniz, blogunuz; bunun dı$ında ve hatta kat be kat üzerinde, bir reel ya$amınız yok mu ki sorguluyorsunuz sözlükte sol cenah trafiğini yavrucuğum?" cevabına yanıtsız ve de kayıtsız kalacak kalibrede sözüm ona siber karakterin dü$gücünü gözler önüne serer önerme $eysi.

buraya güncel olayların yazılmasının sana ya da o olaya olan katkısı,
götürüsü - getirisi nedir, hayır yazılsa ne oluuur, yazılmasa ne olur.. ha sen bunu dü$ünecek kadar ilim irfan sahibiysen zaten yazılanlara ihtiyacın yok be andonum $ekerim.

ego tatmini, bo$ zaman öldürme aparatıdır sözlük; "ohh be" butonudur dellendiğinde, daraldığında. yazılmasın, kimse de yazmasın. yazana da "sözlükte güncel olayların yazılması" diye pm atar, sonra da geçer monitör kar$ısında ıspanaklı börek yerim. yaparım bunu.
pelagehatun
tek tek bireylere veya olaya olmasa bile sözlüğe sağlanacak katkının önüne geçen sorundur.

ha bu kişisel olarak sözlükteki bir yazarı ilgilendirir mi? ilgilendirmez tabi fakat sözlük forum değildir diye basbas bağırıp çığırtkanlık yapan ancak sözlüğü boş vakit geçirme aparatı, sözlük formatına uygun forum şeklinde kullanmaktan öteye gidemeyen yazarları ilgilendiren bir durumdur.
greyfurt
2007 internet yasası sebebiyle duraksayıp, yazmaya devam etmek için sözlük yönetiminden tavır beklememizin doğal sonucudur. sözlüğe emeği geçen arkadaşlarımızın yeni yasa dolayısıyla yayınlanan içerikten sorumlu olmalarının verdiği rahatsızlıktan kaynaklanması olasıdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol