alevi koyune cami dikmek

connor mac leod
asimilasyondan daha öteye gitmeyen basiretsiz,şuursuz harekettir zira,12 eylül zihniyetine mensup kişler tarafından bolca yapılmış icraattır,kime göre ya da neye göre gibi sorularla çeşitlendirilemeyecek kadar büyük bir problemdir,zira amasya-tokat-sivas gibi yerlerde faşist cuntanın desteği ve sünni-hanefi islam ihracatı yapan yeşil kuşak projesinin büyükleri tarafından finansal bakımdan desteklenip ile bu toplumu içten içe kemiren bir virüs gibi örnekleri çoğalmıştır...

ama tabii ki de istisnalar kaideyi bozabilirden hareketle tunceli ye diyanet işleri görevlileri tarafından cami yaptırılmaya kalkıişılmış,fakat diyanet işleri görevlileri,cami yerini ayarlamadan önce 7.62mm lik kurşunlarla tanışmışlardır...
angelus
alevilerin de aslında müslüman olduğu, camiye gittiği ve namaz kıldığı gerçeğini! kavrayamamış, ironi yapayım derken ironinin bokunu çıkartmış zihniyeti tanımlayan güzel bir başlıktır.

edit: cami dikilmez, cami yaplır, inşaa edilir. lakin ağaç dikilir.evet.

(bkz: ağaç dikmek)
john maynard keynes
gayet mantiksiz bir harekettir,zira oraya elma agaci filan diksek meyve verirdi,simdi cami dikince asi tutar mi tutmaz mi bilinmez,aslinda cami dikilen bir sey mi o da bilinmez ya neyse..
eger cehenneme dogru ilerliyorsan durma devam et
garip olay...
cami dikmek değil, cami dikmeyi eleştirmek garip...
yahu cami nedir?
müslüman kimselerin ibadet ettikleri mekan. allah’ın evi. kilise nedir? hıristiyan kimselerin ibadet ettiği mekan. allahın evi. havra? musevi kimselerin ibadet ettiği mekan. allah’ın evi.
neyden korkuyoruz? neyi istiyoruz? ne yapıyoruz ve ne konuşuyoruz? kendimizde miyiz?

bir de şimdi bu taksime cami dikmek gibi bir şey değil ki? ben anlam veremiyorum artık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol