mars volta

seeyouindisneyland
21.yy’da birbirini tekrar ve taklit eden bir çok grubun aksine tamamen kendine özgü stilleriyle , hiç kimseye benzemeden progressive tarzın içerisine latin,funk ve new age’i de koyarak muhteşem bir bileşim ortaya koyan amerikalı grup.
grubun beyni olan gitarist omar rodriguez-lopez için kirk hammett "dünyanın en iyi gitaristi" demiş.gerek albümü dinleyenler , gerekse konser performansını seyredenler kirk’ün çok da fazla abartmadığını görecekler.kameralar gösterene kadar adamın çaldığının gitar olduğunu anlamıyorsunuz.olağanüst übir sound yakalamış ve bu soundunu mars volta’da albüme dökmüş.
vokalist zaten allahlık.cedric bixler-zavala internet sitelerinde , forumlarda en çok beğenilen ve yapıtları takip edilen adamlardan birisi.şarkıların öyle yerlerinde , öyle şeyler yapıyor ki alla alla bu adam nerelerdeymiş yıllardır dedirtiyor yani insana.
bazı konserlerde gruba flea eşlik etmektedir.
büyük davulcu john theodore’un gruptan ayrılmasından sonra gelen
blake fleming’te şimdilik bir problem görünmüyor.
enstrümanlarında belli bir düzeyin üzerindeki insanların özellikle dinlediğini gözlemlediğim mars volta’nı şarkıları kolay yenilebilir , anlaşılabilir şarkılar değil.şarkıların enstrüman partüsyonlarının yanında daha önce duymadığınız aranjeler tamamen omar’ın başının altında çıkıyor.zamanında pink floyd , king crimson ve yes gruplarının yaptığı müziğe denysel bir bakış açısıyla yaklaşan grup şu ana kadar ;

hot seller
scab dates
amputechture albümlerini yayınladı.
hala dinlemediyseniz bir an önce mars volta ile tanışın.
floydiandm
deneysel müziğin sınırlarını zorlayan, yaratıcılık konusunda aşmış, deli müzisyenlerden oluşan psychedelic rock topluluğu. son zamanlarda dinlediğim en iyi gruplardan birisidir, son yıllarda örneklerine pek rastlayamadığımız psychedelic müzik adına çok güzel bir örnektir kanımca.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol