belediye anonsları

mitili
genelde kucuk yerle$im yerlerinde yapilir bu anonslar. oyle hoparlorler vardir ki her yerden duyabilirsiniz, hatta duymak zorundasinizidir, cunku kacmaniz mumkun degil..!

anonsu yapan er ya da hatun ki$i, her kelime sonunda birkac saniye duraksar, uyu$turulmu$ hayvan gibi konu$urlar. (tobe tobe) boyle bir $eyler yapiyorlarmi$ gibi sanki. ikide bir yapilan bu anonslar yuzunden her seferinde lan ezan mi okunuyo falan deyip bir abdest almaya meyletse de ki$i, sonradan gercegi anlayip ne yapiyosa devam eder. allah belasini versin o hoparlorlerin.
puppeeter
genellikle " 1.23 boylarinda, ömer adinda koca kafali yesil kazak; kahverengi pantolonlu 5 yaslarinda bir cocuk koybolmustur. görenlerin belediye binasina gelmeleri rica olunur." seklindeki anonslardir. yillarca hoperlörlerden gelen o sesin sahibinin nasil bisey oldugunu tahmin etmeye calisirsiniz.zira o ses kadifedir, ananin evladini okula yollarken ekmeginin üstüne surdugu baldir.

beri yandan da kisiyi takintili yapar "nasil biseydir o sesin sahibi?" sorusu cürütür bunyeyi icten-ice, distan-cepheye.ve yillarca merakli bekleyisten sonra; ironik bir sekilde o sesin sahibiyle sehri terkedecegniz son gün karsilasirsiniz. karsinizda en süt elf hatunlara tas cikartacak dogaüstü bir güzellik beklersiniz lakin karsinizdaki sarisin, mavi gözlu, dislek, sivilceli suratli, sisko biseydir. nice yikimlarinizdan biri olur unutulup gider.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol