mutlu olmayı özlemek

lady rosenred
küçük şeylerden mutlu olmayı bilmeyip hep büyük mutlulukları beklemek.."ahh nerde o eski günler" diye iç çekip o mutlu zamanlara dönmek için hiçbir şey yapmamak..evet belki her şey ters gidiyordur ve evet belki hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır ancak mutlu olmayı özlemek gibi bir yanlışa düşmek hoş olmasa gerek.yani sözün özü önemli olan mutluluğu aramak/beklemek değil mutlu olmak için bir şeyler yapmak belki daha da önemlisi küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenebilmektir.zaten bunu başarabilen bir insan bırak mutlu olmayı özlemeyi mutsuzluğu çok fazla tadmayacaktır.
cremaster
hayatın anlamsızlığını farketmiş ama onu sonlandırmak için yeterli gücü kendinde bulamayan depresif kişinin ruh halinin özeti.
cremaster
mutsuz olmaktan daha öte.mutlu olunan günlerin hafıza defterinde çok çok geride kalmış olmasının neticesi.yaşanan sevinçlerin aydınlıklarının erişemediği, kişiye fayda getirmediği anlardan en derin acı vereni.
akhillius
dertlerin, çilelerin ardı ardına kişi hayatında kovalaştığı vakitlerde, artık takat kalmayacak duruma gelen kişinin her daim yapıp hafiften gözlerin kızarması, yaşarması ve uzaklara doğru uzun dalışlarla sonlanacak vuslat.
dugmeburun
dert çile edinmeyi bırakıp,olumlu düşünmeye başlanınca o zaman özleme gerek kalmadan her zaman mutlu olabilirsiniz.irade,güç,istek işte tüm malzeme bunlar.

(bkz: be positive)

sozdebir
"bi insanın bütün işleri de ters mi gider be kardeşim!!!" isyanının hemen ardından gelen dinginlik halinde duyulan özlemdir...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol