tasnak partisi

freagl dreams
"ermeni devrimci federasyonu" olarak da anılan taşnak komitesi, ermeni sorununun ortaya çıkmasında önemli roller oynamıştır. komitenin faaliyetleri, komünistlerin "ermeni cumhuriyetini" ele geçirmelerinden sonra abd, lübnan, iran, fransa ve yunanistan da "sürgündeki parti" şeklinde devam etmiştir. günümüze kadar çeşitli eylemlerle faaliyetlerini devam ettiren taşnak komitesini, çeşitli terör tim ve grupları oluşturdu.

komünist olmayan bir ermenistan kurulmasını ve türkiye’nin ermenilere karşı işlendiği iddia edilen suçlara karşı tazminat ödemesinin sağlanmasını amaçlamaktadır. taşnak yayın organlarında bu amaç, şu şekilde dile getirilmektedir: "sevr anlaşması üzerinde durmaya devam edeceğiz. bu anlaşma davamızın kilometre taşlarından biridir..."

taşnak’ın nihai amacı ise, "dört t" şeklinde özetlenebilir: terör yoluyla soykırım iddialarının tanıtımının yapılması, iddiaların türkiye tarafından tanınması, türkiye’nin tazminat ödemesi ve türklerin işgali altında bulunduğu iddia edilen toprakların ermenilere iade edilmesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol