tanımadığınız yaşlı teyzeden bir demet cemkırık

ohannessenpetersburgerking
otobuste ayar vermek icin bekleyen sinsi teyze modelinin yandan yemis halidir. lakin ondan daha korkutucudur. siz onu hic bir sekilde tanimazsiniz ama o sizi ya birine benzetmis ya da herkese bu sekilde davraniyor olabilir. bu ozelligiyle metropolitan hunter isimli belgesele konu olabilecek kivamdadir.

el degmemis bir dogada yuruyorken onunuze atlayabilir ve bana halacığım demedin, benden baska herkese naziksin bir bana degilsin de diyebilir. "noluyo lan! bu ne ki simdi, kamera ne tarafta" diye dusunurken, size seri halde cemkirmeye baslayabilir: "hep bana karsi dolduruyolar degil mi seni? sende saf tabi inanip onlarin dedigi gibi davraniyosun bana..."

olayin sokunu atlatmak icin kasilir bunye.. acaba takip ediyo mu veya kamera su an arkamdan cekim yapiyor olmali dusunceleriyle, kosarken arka taraf siklikla kontrol edilir. tanidik birini gorup olayi detayina kadar anlatmak icin yalvarma sureci coktan baslamistir zaten tanriya. tam arkadaslarinizi gorur, olayi anlatir, sahsin kim oldugunu merak eden bir kac arkadasa olay mekanini tarif eder, kalanlarla yapilan beyin firtinasi sonucunda cikis noktasi yakalamaya calisirsiniz yemek pisirmeye yardim ederken, tam o sirada mangaldan sicrayan bir yag damlasi bileginizi haslayiveririr. yandim yandim nidalariyla deva ararken, pek de uzak olmayan komsu piknikcilere silverdin hematan gibi yanik kremleri sorarsiniz ki....... "sen halaciginla iyi gecinseydin halacigin sana verirdi" diye bir ses yankilanir. yasanan gercektir, beyininiz aldatmamaktadir o an sizi, bir kac arkadasinizda vardir yaninizda ve korkulu bakislarla etraflarina bakinmaktadirlar o anda. "ama ben kiyamam sana" der ve volvo marka, s80 model(t6 sinif bir volvo s80, t5 de degil) aracinin bagajindan cikarir silverdini ve uzatir. sevinc, aci, saskinlik, olme istegi vs gibi celisik onlarca duygunun yaninda neden sorusuna cevap olarak cezalandirilmis oldugun gecer beyninden. acaba bir ruya mi diye dusunulur ama degildir.. aci beden boyutunu asmis, dusunce sinsilesinden beyne sicramis, omrumden omur gitmistir.

eger sizde siyah volvo s80 t6 ya binen, mavi gozlu, kir sacli, yuvarlak gozluk takan, 160 boylarinda bir teyze gorurseniz arkaniza bakmadan uzaklasiniz. zira sarfettigi cumleler 100 einstein gucunde dusundurtmektedir insani.
ed nh
liseye giderken hre gün apartmanın duvarının önünüde ki duvarda oturur servisi beklerdim.. nedense her günde yaşlı teyze aynı saatte ırdan geçerdi ve arkasından başlayann bi çemkirme... duvarda oturulur mu hiç üşütcen bak kendinii baakk baakk baak incecikte çıkmış genee diyee sürüpp giden diyaloglarr.. ayrıca bu teyzeler genelde tanınmazlar.. ama her zaman söyliycek lafları çoktur...
emotion
gögüs dekoltene korkunç bakışlar atıp tam yanından geçerken de ’yanıcaksın cayır cayır tüüü’ diye de bir demet ötesi çemkirik de atarlar ki yorumsuzlardır artık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol