salamon ile rebecca

insomnia jim
bir fikra mahiyetindeki bu hikaye hepinizi derinden yaraliyacak derinden huzunlendiricek ve derinden giricek ahanda hikaye:


parisli salamon’un isleri tersine tersine gidiyormus.amerikadaki arkadasi mison’a mektup yazi pakil danismis."elinde ne var ne yoksa sat amerikaya gel demis mison.salamon neyi varsa satmis. tek oda bir dükkani varmis,"her ihtimale karsi bu kalsin" demis.karisi rebecca’yi"simdilik" diye paris’te birakip,amerikanin yolunututmus.aylar geçmis salamon’dan karisina, nihayet bir mektup gelmis."kuzum rebecca, çoktandir yazamadim kusura bakma.benim burda isler çok iyi. epeyce bir müddet elimdeki parayla ihale kovaladim, sonunda, kore savasindan kalma eski don ihalesine girdim. tanesini bir dolardan alip,kisalttirdim,2 dolara malettim ve tanesini 10 dolardan sattim. buradan kazandigim parayla, bu defa vietnam savasindan kalan eski yatak ihalesine girdim. eski yataklarin tanesini 5 dolardan aldim, üzerine yeni yüz kaplattim, 10 dolara malettim tanesini 100 dolardan sattim. kuzum rebecca, durum simdi çok iyi,dükkani
sat acele yanima gel" rebecca cevap yazmis.. "kuzum salomon, sen orada, binlerce yatak ve onbinlerce donla çok para kazandigini yaziyorsun.ben burada bir tek yatak ile ve de donsuz olarak senden çok kazaniyorum."


(bkz: zor tabi)
(bkz: hepimiz rebeccayiz hepimiz x iz)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol