bilgiçlerin mesleklerini belli etme çabası

ohannessenpetersburgerking
cogu zaman bu konu, baslik kivaminda algilansa da, mevzuunun çikis yeri bilgiclerin bilgili oldugu konularda entry girmelerinden ibarettir. her hangi bir konuda bkz gbkz içeren tematik entry girmek, sozlugun bunyesinde bulunmayan yeni terimler eklemek mecburiyeti dogurur ki, bir grup insan bunu bilgicin meslegini belli etme cabasi olarak algilar. oysa degildir. sozlugu bos bkzlarla veya ukdelerle mesgul etmek istemeyen bilgic bilgic, belkide ilerisini dusunerek sozlugun hitap alanini genisletme cabasindadir. bu caba meslegini belli etme cabasiyla alakasizdir.

ayrica
(bkz: ak akce kara gun icindir)
(bkz: sakla samani gelir zamani)
(bkz: komsu komsunun kulune muhtacdir)
gibi atasozlerinden,
(bkz: agustos bocegi ve karinca)
(bkz: pamuk prenses ve yedi cuceler)
(bkz: fareli koyun kavalcisi)
gibi masallardan,
(bkz: basi sikismak)
(bkz: gotu uc bucuk atmak)
(bkz: dara dusmek)
gibi deyimlerden hisse cikarilarak, meslegini bildiginiz bir bilgicten, "vizite ucreti odemeden" bilgi alınabilme durumu vardir.
bunu bir ornekle daha detayli inceleyelim...

orn:

sozlugun psikoloji okuyan/okumus tayfasi elinden geldigince ihtiyac sahibi bilgiclere psiko dagitmak suretiyle tadavi etmektedir. tedavi sureci houston ve bilgi radyo, ilerlemis vakalarda msn uzerinden, umutsuz durumlarda msn uzerinden konferans seklinde cereyan etmektedir.


buradan anlasildigi gibi bilgiclerin mesleklerini belli etme cabasi cogu kimse icin yararli, diger kesim icin daha yararlidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol