kırşehir

myysteriouss
kırşehir’de, kışları soğuk ve kar yağışlı, yazları sıcak ve kurak geçen karasal iklim görülür. thorntwait’in iklim tasnifine göre, kırşehir yarı kurak iklim özelliğine sahiptir. ildeki yıllık sıcaklık ortalaması 11.3°c, yıllık yağış miktarı ise 400 mm.’den azdır.


sıcaklık:
ildeki dağlık ve ovalık alanlar arasında yıllık ortalama sıcaklık farkı fazla değildir. ilçeler arasındaki sıcaklık farkı 1°c civarındadır. merkez ilçede yıllık ortalama sıcaklık 11,3°c iken, kaman’da 10.9°c, çiçekdağ’da ise 12,2°c. kırşehir’in çevre illerle olan sıcaklık farkı yine 1°c dolayındadır. ankara’da 11,7°c, nevşehir’de 10,9°c, yozgat’ta 9,0°c


kırşehir’deki yıllık yağış ortalaması, 350-400 mm. arasında değişir. merkez ilçede 62 yıllık verilere göre yıllık yağış miktarı 378,1 mm. dir. yıllık yağış miktarı kaman’da 455 mm., çiçekdağ’da ise, 322 mm. olarak ölçülmüştür. kırşehir’e komşu il merkezlerinin yıllık yağış miktarlarının; ankara’da 377,7 mm., nevşehir’de 388 mm., yozgat’ta ise 539 mm. olduğu görülmektedir.
phoebues
ilk defa kırsehir’e geldim bu yıl ve şuan da içerisinde bulunmaktayım.gerçekten iç anadolu bölgesine gidip görülmesi gereken çok güzel bir şehir.
sipsi
çok eğlenceli türküleri olan şehir. gece gece durduk yerde babamın aklına gelmesi de ayrı bir enteresan tabii evet.

http://tinyurl.com/d6brtvq

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol