klasik müzik

instrument
rönesans, barok, rokoko, klasik, romantik ve çağdaş gibi tüm çağları kapsayan, hafif, folklor gibi müziklerin karşıtı olan ciddi sanat müziğine verilen ad.

barok çağı ve romantik çağ başları arasındayaşayan mozart, haydn, beethoven gibi besteciler zamanındaki müziktir.
greyfurt
inekler üzerinde bir araştırma yapılır. bir grup ineğe klasik müzik, bir grup ineğe de rock müzik dinletilir. deney sonucunda klasik müzik dinleyen inekler, rock müzik dinleyen ineklere göre daha fazla süt verirler.
deneyi yapan bilimadamlarına göre klasik müziğin dinlendirici, rahatlatıcı ve olumlu etkileri bir kez daha kanıtlanmıştır.
(bana göre ise; inek ne anlar rock müzikten?)
(bkz: inek pogosu)
(bkz: cowdstock)
artemisia
kendi içinde bazı dönemlere ayrılır:

orta çağ dönemi ve önemli bestecileri:pérotin, guillaume de machaut; rönesans dönemi(1400-1600 yılları arası)ve önemli bestecileri: josquin desprez, orlande de lassus, giovanni; barok dönem(1600-1750 yılları arası) ve önemli bestecileri: claudio monteverdi, heinrich schütz, (olgun baroklar): antonio vivaldi, johann sebastian bach, george frideric handel; klasik dönem(1750-1825 yılları arası)ve önemli bestecileri: joseph haydn, wolfgang amadeus mozart, ludwig van beethoven; romantik dönem(1825-1900 yılları arası)ve önemli bestecileri:richard wagner,johannes brahms, anton bruckner, piotr tchaikovsky, gustav mahler,richard strauss, modern dönem(1900-1945 yılları arası)ve önemli bestecileri:claude debussy,arnold schönberg, alban berg, anton von webern, igor stravinsky ve 1945 ten sonrakiler ve önemli bestecileri: john cage, witold lutoslawski ve luigi nono’dur.


cinderella man
genellikle sonradan parayı vuran sonradan görmelerin şirketlerinin koridorlarında, bekleme salonlarında çalan müzik türü. bu tipler arabada ferdi dinlemekle birlikte, operaya baleyede gitmektedir.
aello
kısık sesle dinlenip, odaklandığında inanılmaz haz veren hakiki ilahi.
insanı düşten düşe sürükler, rahatlatır, yaşatır.
özellikle romantizm ve barok akımlarının müziklerine doyum olmaz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol