öpüşmeden önceki bakışma sureci

melankomik
dudaklar birbirine doğru yaklaşırken yaşanılacak olan şeyin farkındalığıyla karışık içten gelen her an olamayabilecekmiş hissinin güdüsel baskısı iki dudağın ortasında bir yerlerde hissededilirken gözlerin bazen kararsız tavırlarla yanaklara doğru kayarak bazen de hiç hareket etmeden kilitlenmişçesine ve susamışçasına birbirine bakması, demirin mıknatısa yaklaşması gibi sevgilinin dudaklarına yaklaşması anı. genelde ilk öpüşme(ler)de olur tabi. işte bu anda gözlere değil de dudaklara bakan insanlardan çekinmek, temkinli yaklaşmak lazım.
armour
ardından reklamların girdiği süreçtir. reklamları izlettirir, beklettirir, reklam biter fakat kişiler, günlük hayatlarına devam etmekte oldukları başka bir sahneyle karşımıza gelirler ki o arada işini bitirmişlerdir, boşa beklenmiştir.
hapitut b
iki tarafın da mıknatıslanmaya başlayıp zıt kutuplar olması ve geçen hermilisaniye itibariyle çekim kuvvetlerinin artması münasebetiyle bireyi öpüşmeye götüren, insanın içini eriten süreç.
aello
uzun süre hiçbir şey hissetmeden; sadece zevk için öpüşen biri için, günün birinde çat diye karşısına çıkabilen şey. gerçekten bir şeyler kıpırdıyordur yeniden, bunu yaşan kişilerin içinde. çocuk gibi hissedebilir insan, ilk öpücüğünü hatırlar. mutlu olur, şaşırır, kafası karışır. "aşık mı oluyorum" diye sorar kendine öptüğü kişinin sevgisi dudaklarınan kalbine akarken. müthiştir. böyle bir şeydir işte, anlatması zor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol