para üstü yerine sakız veren bakkal

0 /
betterthan
uyanik esnaflarin basvurdugu hadise,200kurus bozuk yok alin surdan bi sakiz yada 500 kurus kalmamis alin surdan iki sakiz seklinde diyaloglara girerler,eger ki hep ayni yerden alisveris yapiyorsaniz bir saatten sonra salam sucuk alacak kadar cok sakiz birikebilir cantanizda biyerinizde.
benduruyorumsebagitti
(bkz: benim esnafim isini bilir)

bilgi ilk açıldığında tam karşısında küçük bir tekel bayii vardı.adam tost, sosis falan yapmaya başladı.sonra kaldırdı bira mirayı,zaten ana baba günü olurdu.manyak da sigara satardı aynı zamanda.hiç de para üstü falan bilmezdi. hiçbir zaman da bozuk yoktu.sakız alsana onun yerine...bir iki derken "hacı yiycem sakızını, ver lan para üstünü" derken içi bozuk para dolu kutusunu çıkardı amcamız.son oldu tabii oraya gidişimiz.birkaç ay sonra dogan gorunumlu sahin almıştı günahını almayalım...
kurabiye
geçimini değiş tokuş yoluyla sağlayan bakkaldır. siz un verirsiniz, o ekmek verir mesela. ama önce bakar bi tartar unu, yok siz ekmek gramajını tutturamadınız işte o zaman da sakız verir hak geçmesin diye.
pinhan
bir gun o bakkala gidip bir kutu vividentimi tezgahın üzerine dökerek istediğim her seyi almak icin beni tahrik eden bakkal.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol