baba yanında sigara içmeme sorunsalı

darklord
aralarinda mutlak ku$ak farki olan ebebyn evlat ili$kisinin olmazsa olmaz paradoxudur. ilk etapta ailenin sigaranin zararlariyla ilgili egitimi ba$lar ve akabinde sigara icen evlat aileden bunu gizleme zorunlulugu icindedir, ilerleyen donemlerde tiryaki olan yeti$kin $ahis ilk donemlerdeki baski bilinc altiyla hala ailesinin yaninda sigara icememektedir cunku aile hala aynidir, yargi aynidir. aile yaninda sigara icme sorunsali etik midir degilmidir tarti$masi milli sorunumuz hailne gelmi$tir.
darth sidious
normalde sigara icen bi insan evladinin babasini gorunce icmiyormus gibi yapma durumudur. gerekliligi tartisilir.
-o agzindaki duman mi? sigara mi iciyosun sen?
-yok baba ne sigarasi oglen aci yedim de agzimdan osuruyorum.
isimsiz kahraman
baba cocugun sigara ictigini bilir, cocuk ta babanin bunu bildigini. baba bilmezden gelir, cocuk saklar. aslinda sigara hic icilmeyesidir, lakin babanin yaninda da icmemek gerekir. orf, anene, gelenek denen seyler vardir.
babanin yaninda sigara icmekten utanan annenin karsisinda fosur fosur icer, boylece bir daha anlamaktayiz ki evin reisi erkektir.
igor
ayni evde yasiyor, ayni is yerinde calisiyorsaniz ve babanin yaninda sigara icmeme gibi bir sorunsaliniz varsa izdirap veren bir durumdur, bunye her an isyan edecek duruma gelir, kontrol etmelisinizdir.

(bkz: ben yaptım oldu)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol