abdullah gül un adayliktan çekilmesi

independence
konu edilen adaylik cumhurba$kanligi adayligidir bildiginiz uzere.tbmm bugun de cumhurba$kanligi secimi icin toplanmi$ fakat yeterli cogunluk saglanamadigi icin yine cumhurba$kani secememi$tir.bunun uzerine sayin abdullah gul cumhurba$kanligi adayligindan cekildigini aciklami$tir.yani bir nevi sen kovmuyorsun ben istifa ediyorum dongusu ya$anmi$tir mecliste.

cok daha ilginc olan durum $udur.erken secim karari verildigi zaman meclis fiilen fesh edilmi$ sayilir benim bilgigim kadari ile.fesh edilmi$ bir meclisle cumhurba$kani secme cali$malari nedir, nedendir, kimin aklina gore bir sonuc verebilecektir ben bunu anlayamadim.yeni parlemento olu$turuluncaya degin vekaleten milletvekilligi sandalyelerini i$gal eden insanlarin cumhurba$kani secebilmesi mumkun mudur hukukculara sormak lazim.
nihilist
zaten onceden istenilen beklenen bir seydi,akp bunu istiyordu zaten.

ak parti 376 olsun istiyordu, cumhurbaskanlıgı secimi icin toplantı yeter sayısının.

oldu da.

cunku anayasayı degistirmek icin sebepleri hazır olacaktı; bu sartlar altında kim secebilirki cumhurbaskanı, madem degistirelim kurtulalım.

simdi art arda degisiklikler geliyor, anyasa bazında.

5+5 yıl olarak vatandasın sececegi cumhurbaskanlarımız olacak, yani baskanlık sistemi olacak. baskanlık sistemin dogal sonucları ise; uniter devletin yıkılıp federal devlete gecilmesi, cumhur baskanının yetkilerinin azalması.

yerel yonetim akp elinde, meclis akp elinde, hukumet akp, cumhurbaskanıda devre dısı kalıyor, bundan sonra cem uzan olsa cumhurbaskanı akp istedigini yapar.

sonuc olarak, buyuk bir cıgı baslatacak ilk kartopu olmsutur bu cekilme olayı....

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol