chp nin her şeye muhalefet etmesi

0 /
betterthan
efendim deniz baykal baskan oldugundan beri her seye her zaman muhalefet eden chp’nin burundugu kimliktir.
bre adamlar siz degil miydiniz ’cumhurbaskanini bu meclis secemez’ falan filan diyen? neden simdi tutup da "ya aslinda biz erken secim istemiyoruz. cumhurbaskanini da halk secmesin; halk salaktir. bakmayin siz tandogan’a caglayan’a. cumhurbaskanini da biz secelim." diyorsunuz, anlamak mumkun degil. ayrica (bkz: 40 yillik solcuyu soldan sogutma)
veni vidi vici
yeteneksiz bir gelin varmis oynamasini bilmeyen. "yerim dar o yüzden oynayamiyorum" dermis. yer acmislar bu kez de " gerim dar gene oynayamam" demis.. bu kabiz gelinin deniz baykalla kan bagi akraba falan oldugu söylenir .. dumur bir durumdur
mebs
muhalefet ediyorum diye çok gülünç duruma düşen, konuştukça batan, battıkça daha da çirkefleşen, 4,5 yılda hiçbir yapıcı hareketi olmayan aksine ortamı geren ve iktidar partisinin puanlarını artıran bir hareket tarzı.
bukowski
herkes kendi işini yapıyor sistemin içinde, chp’nin görevi de herşeye muhalefet etmektir.
çünkü geçmişte körü körüne savunduklarına, şimdi muhalefet ediyor.
bir bakarız ki; yarın, bugün muhalefet ettiklerini savunur.
sistem bu.
bir insanın içinde fahişelik yetisi yoksa, siyasetçi olamaz.
’dansözlük sanatı’ diyebiliriz siyaset için.
hepimizhiciz
bir türlü iktidara gelememiş, sürekli muhalefet partisi olarak kalmış bir partinin yapabileceğinin en uç sınırıdır deniz baykal ve onun nezdinde chp’nin yaptığı.
bir dediği bir dediğini tutmayan nadide partilerimizden biridir. siyasette bunu gerektirir değil mi? kısır döngü içinde dönüp dolaşmaktansa kısırlığı bir kenara atıp dönme tercih edilir. eh bu durumda da muhalefet kaçınılmazdır. hak vermek lazım.
fofay
yapması gerekeni yapmaktadır,yoksa kimsenin sesi sedası çıkmamakla birlikte şeriat yanlıları herşeyi insanlara kakalamaktadır.
muhalefet olmasa herkes at koştururdu.iyi ki chp var,iyi ki muhalefet oluyor,iyi ki cumhuriyet var.
sonuçta elinden geleni sonuna kadar kovalayan bir parti söz konusudur,diğerleri olup biteni köşeden izlerken buna büyük umutla bakılan ufuk uras dahildir.
greyfurt
ana muhalefet olmanın gereğidir. özgür muhalefet, demokrasilerin en önemli dinamiklerindendir.

sorun chp’nin seviyesiz muhalefet yapmasıdır. zaten parti yönetiminin seviyesiz muhalefetinin bedelini, parti ana muhalefet’likten yancı muhalefetliğe düşerek ödemiştir.

yancılıktan, yavru muhalefetliğe, yavruluktan kumru muhalefetliğe düşerse, hatta sonraki genel seçimlerden sonra, gene meclisten düşerse, bize sayın deniz baykal ve çekirdek kadrosuna uzun ömürler dilemek düşer.

(bkz: arkandayız deniz)
(bkz: parola 151 üzeri 6 bölü kök 3)
john maynard keynes
bunun nedeni chp’nin kulturunde muhalefet olmamasidir.tek parti doneminde yerlesen hegomonya dp ile sarsilsa da sonra yeniden kurulmustur.ilerleyen yillarda siyasi istikrarsizlikla birlikte surekli degisen hukumetler yuzunden de bu sansi elde edememistir.bugun gelinen noktada ise chp bu muhalefet kulturunu hala elde edememistir,onumuzdeki yillarda da yeri geldigi zaman iktidar olacagindan yeri geldiginde de muhalefet olacagindan bunu ogrenecektir yeterki araya postallar girmesin de biz de hedefledigimiz,istedigimiz gercek demokrasiye gecebiliriz.
igor
asli gorevi muhalafet olan, kendilerini devlet kurumu goren bir parti icin baska ne soylenebilirki zaten.komik.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol